VILJAREALOV BUNKER NIJE IZDRŽAO! Liverpul sa lepom prednošću ide na revanš!
Liverpul - Viljareal, Foto: Profimedia

LIGA ŠAMPIONA, POLUFINALE

VILJAREALOV BUNKER NIJE IZDRŽAO! Liverpul sa lepom prednošću ide na revanš!

Kompletan tok meča ste mogli da pratite na portalu Espresu

Objavljeno:

Fudbaleri Liverpula su slavili protiv ekipe Viljareala sa 2:0 na "Enfildu" u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Fudbaleri Liverpula su jurišali ka golu Viljareala svim snagama od prvog minuta. Ređale su se šanse u prvom poluvremenu Mane, Salah, Dijas su ozbiljno pripretili, ali nije htela lopta u gol!

Najbolji detalj u prvom periodu igre smo videli u 42. minutu. Tijago Alkantara sa odlučio na udarac sa preko 20 metara, po sredini gola. Pucao je snažno, pogodio je stativu blizu mesta gde se ona spaja sa prečkom!

Ali, prvi deo meča na Enfildu je završen rezultatom je 0:0.

Izabranici Jirgena Klopa su upustili čak 13 udaraca ka golu, dok su gostili ostali bez šuta ka golu Alisona.

FK Liverpul, FK Viljareal, Liga šampiona
foto: Profimedia

Ono što nisu uspeli u prvom, naplatili su u drugom fudbaleri Liverpula, mada je utisak da je moglo ubedljivije.

Prvi gol na meču je viđen u 53. minutu. Henderson je probao da centrira, lopta je imala čudnu putanju i uspeo da postigne gol za 1:0

Samo dva minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0, a strelac je bio Sadio Mane. Salah je poslao loptu u kazneni prostor, Mane je sjajno reagovao i poslao je loptu ispod Ruljija.

Do kraja susreta je postojao samo jedan tim na "Enfildu", ali nije došlo do promene rezultata. Ostaje da vidimo da li Viljareal može više na domaćem terenu.

SASTAVI:

LIVERPUL: Alison – Aleksander-Arnold, Van Dajk, Konate, Robertson – Fabinjo, Henderson, Tijago – Salah, Mane, Dijaz.

VILJAREAL: Rulji – Fojt, Albiol, Pau Tores, Estupinjan – Čukvueze, Pareho, Kapue, Kokelan – Lo Selso, Danžuma.

II POLUVREME

87. minut - Viljareal nikako ne može da bude nezadovoljan trenutnim rezultatom! Konačno pokušaj Viljareala, gađao je Dia!

78. minut - Nova šansa za Dijasa koji je potom zamenjen. Umesto njega je ušao Origi, dok je Aleksandara Arnolda zamenio Gomez!

72. minut - Tri izmena u Viljarealu, dve u Liverpulu.

68. minut - Pokušao je sada i Dijas, ali je golman Viljareala bio pribran!

63. minut - Nastavlja Liverpul da juriša ka golu Viljareala! Ponovo se zatresla mreža, ovog puta Robertson, ali dosuđen je ofsajd!

56. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! 2:0 vodi Liverpul, strelac je Sadio Mane!

Salah je poslao loptu u kazneni prostor, Mane je sjajno reagovao iposlao je loptu ispod Ruljija.

53. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Henderson je probao da centrira, lopta je imala čudnu putanju i uspeo da postigne gol za 1:0.

50. minut - Konačno se zatresla mreža, ali ipak ofsajd! Gol je poništen, precizan je bio Fabinjo, ali uzalud!

48. minut - Žuti karton za Estupinana...

47. minut - Odmah je pripretio Liverpul, morao je da reaguje golman Viljareala!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

I POLUVREME

41. minut - Kakva bomba Alkantare! Lopta je pogodila mesto gde se spajaju prečka i stativa! Uhvatio se za glavu Brazilac.

36. minut - Posle dužeg vremena i da Viljereal zapreti! Lopta je došla do Lo Selsa, koji je probao da lobuje Alisona, ali nije uspeo.

FK Liverpul, FK Viljareal
foto: EPA/Peter Powell

35. minut - Centaršut Arnolda, lopta je došla tačno na volej Salahu, ali njegov udarac završava preko prečke. Nova prilika za Liverpul.

33. minut - Ukazala se nova prilika za Manea, primio je loptu na ivici šesnaesterca, tukao iz okreta, ali ga je izblokirao Albiol!

27. minut - Novi opasan napad domaćih! Ponovo tandem Mane - Salah pravi kombinaciju, šutirao je egipatski fudbaler sa 13-14 metara, gađao je gornji levi ugao, ali je prebacio gol.

1 / 6 Foto: EPA/Peter Powell

22. minut - Stativa za Liverpul. Pogodio je Henderson stativu, ali nije bilo baš toliko opasno kako bi se moglo zaključiti.

14. minut - Nastavljaju se napadi Liverpula! Protutnjao je Dijaz po boku, ušao u sredinu i šutirao sa 17 metara, golman Rulji je iz dva pokušaja uspeo da ukroti loptu.

12. minut - Najbolja šansa na utakmici! Centrirao je Salah, uspeo je Mane da pobegne odbrani gostiju, potpuno sam je skočio na petercu i tukao pored stative.

FK Viljareal, FK Liverpul
foto: EPA/Peter Powell

7. minut - Prva opasnost pred golom Viljareala. Posle kornera lopta je pala na nogu Maneu, koji je bio na petercu, ali mu se odbila, nije uspeo lepo da je zahvati.

4. minut - Krenulo je u laganijem ritmu, nema zaletanja. Liverpul je probao sa dve duge lopte, prva je pobegla Robertsonu, a druga Salahu.

Utakmica je počela, prvi sa centra su krenuli fudbaleri Liverpula.

Fudbaleri Liverpula na svom stadionu dočekuju ekipu Viljareala u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Redsi su na putu do polufinala eliminisali Inter, ukupnim rezultatom 2:1. Potom su u četvrtfinalu bili bolji od Benfike, koju su savladali u gostima, a na Enfildu je bilo 3:3. Liverpul je poslednji put bio šampion Evrope 2019. godine, kada je u Madridu pobedio Totenhem.

Jirgenu Klopu na ovoj utakmici samo nedostaje Roberto Firmino, koji je povređen. Liverpul ima ove godine priliku da osvoji četiri titule, već su osvojili Liga Kup, igraju finale FA Kupa, dok su i dalje konkurentni za titulu u Premijer ligi. Ako bi se to desilo, ova generacija bi ostala upisana zlatnim slovima u bogatoj istoriji kluba.

Sa druge strane je nejveće iznenađenje ovogodišnje Lige šampiona, ekipa Viljareala. Žuta podmornica je napravila prvo iznenađenje, kada su u osminifinala izbacili Juventus. Ali su zato pravu senzaciju napravili u narednoj fazi takmičenja, pred njima je oružje morao da položi moćni Bajern.

Ovo je Viljarealu drugo polufinale Lige šampiona u istoriji, prvo je bilo pre 15 godina kada su izbačeni od Arsenala.

Ekipa iz Španije je aktuelni osvajač Lige Evrope.

Unaiju Emeriju na ovom meču neće moći da računa na Morena zbog povrede mišića.

Utakmicu će suditi Poljak Šimon Marčinjak.

Početak meča je zakazan za 21 čas.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.