SULUDO! TRI GODINE NAKON SMRTI žele da zarade OGROMNU svotu na pogibiji fudbalera koji nije ni obukao njihov dres!
Emilijano Sala, Foto: AP

neverovatno

SULUDO! TRI GODINE NAKON SMRTI žele da zarade OGROMNU svotu na pogibiji fudbalera koji nije ni obukao njihov dres!

Više od tri godine prošlo je od pogibije fudbalera.

Objavljeno:

Fudbalsku javnost uzdrmao je neverovatan zahtev velškog kluba Kardif Sitija, koji traži od francuskog Nanta da im isplati 95 miliona evra zbog pogibije Emilijana Sale, fudbalera koji je tokom zimskog prelaznog roka 2019. godine trebalo da promeni klub i iz Francuske pređe u Vels.

Podsetimo, transfer je dogovoren i argentinski fudbaler je trebalo da doputuje u Kardif i zvanično postane novi igrač velškog kluba. Ipak, do toga nije došlo jer se avion u kom se nalazio Sala srušio prilikom putovanja u Vels.

1 / 11 Foto: EPA/Air Accidents Investigation Branch

Iz Kardifa smatraju da bi Sala sigurno pomogao ekipi i svojim golovima i asistencijama doprineo klubu da opstane u Premijer ligi. Zbog ekspresnog povratka u Čempionšip velški klub je upravo toliko novca izgubio zbog TV prava, oglašavanja i sponzorstva.

Nesrećni let argentinskog fudbalera organizovao je njegov agent Vili Mekki u ime Nanta, tako da Kardif za nesreću smatra odgovornim francuski klub.

Pre ove ideje Kardifa o odšteti od 95 miliona evra, ceo slučaj je predat Arbitražnom sudu za sport, koji će doneti odluku da li je velški klub dogovorio s Nantom transfer vredan 15 miliona funti pre nesreće i da li će francuski klub morati da isplati taj novac.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.