NEODLAZAK U KATAR UBRZAO ODLUKU! Kjelini odlučio da završi reprezentativnu karijeru!
Đorđo Kjelini, Foto: EPA/Erdem Sahin

stavlja tačku!

NEODLAZAK U KATAR UBRZAO ODLUKU! Kjelini odlučio da završi reprezentativnu karijeru!

Za seniorski tim odigrao je 116 utakmica i osam puta se upisao u strelce

Objavljeno:

Italijanski fudbaler Đorđo Kjelini odigraće protiv Argentine poslednju utakmicu u reprezentativnom dresu.

Italija se nije kvalifikovala za Svetsko prvenstvo u Kataru što je izgleda dosta pomoglo Kjeliniju da nešto ranije završi reprezentativnu karijeru.

Utakmica između Italije i Argentine biće odigrana na Vembliju u Junu. Upravo na tom stadionu, Kjelini je kao kapiten vodio reprezentaciju svoje zemlje do titule šampiona Evrope.

Kjelini, koji je rođen 1984. godine, prošao je sve reprezentativne selekcije Italije. Za seniorski tim odigrao je 116 utakmica i osam puta se upisao u strelce u dresu "Azura".

Đordi Alba, Đorđo Kjelini, Feliks Brih
foto: EPA/Andy Rain

Sa dvadeset godina je 2004. zabeležio prvi nastup za Italiju, protiv Finske, za vreme mandata selektora Marčela Lipija. Neizostavan član reprezentacije postao je 2007. godine, a iste godine je postigao i svoj prvi gol za reprezentaciju, na utakmici protov Farskih ostrva.

2012. godine osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukraijini, izgubivši od Španije u finalnoj utakmici.

Kruna njegove reprezentativne karijere došla je prošle godine kada je Italija postala šamoion Evrope, pobedivši Englesku na Vembliju, gde će odigrati i svoju poslednju utakmicu u dresu reprezentacije.

Utakmica između Italije i Argentine odigraće se prvog juna ove godine na Vembliju. Ovaj meč predstavlja duel šampiona Evrope i Južne Amerike.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.