PEP GVARDIOLA: Sezona u Ligi šampiona je uspešna i ako ne prođemo Real Madrid!
Pep Gvardiola, Foto: Profimedia

alibi?

PEP GVARDIOLA: Sezona u Ligi šampiona je uspešna i ako ne prođemo Real Madrid!

Moj život se neće promeniti pobedili ili izgubili - poručio je Gvardiola

Objavljeno:

Trener fudbalera Mančester sitija, Pep Gvardiola, izjavio je da je sutrašnji meč protiv Real Madrida u polufinalu Lige šampiona "neverovatan test" za njegovu ekipu.

- Za nas je meč protiv Reala neverovatan test. Ali tako bi bilo da igramo i protiv Bajerna ili Barselone ili bilo koje ekipe koji su redovni učesnici ove faze takmičenja. Do pre nekoliko godina retko smo stizali do ove faze, i plasman u finale bi bio odličan za našu budućnost - rekao je Gvardiola.

Trener Sitija je rekao na konferenciji za novinare da njegov tim mora da obrati posebnu pažnju na Karima Benzemu "koji je protiv Čelsija postigao dosta golova, ali i ne samo protiv njih".

Karim Benzema
foto: EPA/Juanjo Martin

- Kada bude potrebno da se branimo, branićemo se, ali moramo i da stvaramo šanse za postizanje gola - dodao je on.

- Želimo više od polufinala. To što smo mi Siti ništa ne garantuje. Nije realno da se uvek pobeđuje. Realnost je da je fudbal komplikovan sport. I ako ne prodjemo u finale, smatram da smo imali uspešnu sezonu u Ligi šampiona - izjavio je Gvardiola.

Menadžer Sitija je rekao i da se sve svodi na to da se igra "jeadanaest na jeadanaest", i da će "kretanje igrača, njihov kvalitet i mentalna snaga napraviti razliku".

Mančester siti, Ajmerik Laporte
foto: EPA/Andy Rain

Gvardiola smatra da prva utakmica neće doneti "doneti finalistu", i da će se "on odlučiti u revanš meču".

- Moj posao nikada neće biti završen. Ako se ne plasiramo u finale, i klub bude smatrao to neuspehom i na kraju se rastanemo nastaviću dalje. Otići ću na drugo mesto i pokušati da počnem iznova. Moj život se neće promeniti pobedili ili izgubili - rekao je Gvardiola.

Mančester siti će sutra od 21.00 dočekati Real Madrid, u prvom meču polufinala Lige šampiona.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.