GOLMANI U STRAHU NA SAM POMEN NJEGOVOG IMENA - Odbrane nisu imale rešenje! Mitrovi golovi na jednom mestu! (VIDEO)
Aleksandar Mitrović, Foto: Profimedia

čempionšip

GOLMANI U STRAHU NA SAM POMEN NJEGOVOG IMENA - Odbrane nisu imale rešenje! Mitrovi golovi na jednom mestu! (VIDEO)

Srpski napadač Aleksandar Mitrović odveo je Fulam u Premijer ligu, a potom zasluženo poneo nagradu najboljeg fudbalera Čemionšipa

Objavljeno:

Aleksandar Mitrović postigao je čak 41 gol ove sezone u Čempionšipu, a još jedan mu nedostaje da bi izjednačio rekord svih vremena. Imaće još tri utakmice da obori rekord, naravno ako ga Marko Silva ranije ne pošalje na odmor.

Mitrović je fudbaler godine

Ceremonija "zatvaranja" sezone u Čempionšipu je već počela pošto je u nedelju uveče zvanično proglašen tim i fudbaler godine, a nije nikakvo iznenađenje da je Aleksandar Mitrović pokupio dve nagrade!

- Ponosan sam što sam dobio ovu nagradu, ali ne bih ovde bio bez saigrača, svih ljudi u klubu, svih onih koji nam pomažu da izađemo na teren i pružimo najbolje. Bila je ovo neverovatna sezona i na ličnom i na timskom nivou. Radostan sam što je Fulam opet u Premijer ligi, gde mu je i mesto - rekao je Mitrović posle svečane ceremonije.

Srbin rešetao mreže

Mitrović je dobar deo sezone proveo jureći Ivana Tonija, nekadašnjeg rekordera Čempionšipa, koji je prošle sezone postigao 31 pogodak u dresu Brentforda. Otkako je takmičenje rebrendirano (2004) niko nije uspeo da postigne toliko pogodaka u jednoj sezoni. Međutim Mitar se ovde ne zaustavlja.

Ima sjajnu šansu da u poslednja tri kola sezone obori rekord po broju golova u drugoj ligi Engleske, kako god se ona zvala, otkad sezona broji 46 kola.

Taj rekord drži Gaj Vitingem, koji je za Portsmut u sezoni 1992/93 postigao 42 gola. To je do danas ostao najbolji učinak u istoriji drugog engleskog ranga. Još tri gola su potrebna Srbinu da ispiše istoriju.

Pogledajte sve golove srpskog asa ove sezone! U prvom videu nalazi se 34 pogotka Mitrovića, potom slede golovi protiv Svonija, nad KPR-om, u duelu sa Midlsbroom, Prestonom i Bornmutom.

Espreso/Informer


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.