KLUB JE IMAO OŠTAR ODGOVOR: Čelnicima Herte se nije dopao poslednji zahtev navijača, treba da se zna ko je glavni!
Navijači Herta, Foto: EPA / Clemens Bilan

bez komentara

KLUB JE IMAO OŠTAR ODGOVOR: Čelnicima Herte se nije dopao poslednji zahtev navijača, treba da se zna ko je glavni!

Herta je tako postala jedan od retkih klubova koji nije ostao nem na pokušaj ponižavanja njenih igrača i uzvratila je udarac navijačima

Objavljeno:

Nemile scene viđene su u Berlinu pre tri kola, kada su huligani Herte sišli na atletsku stazu Olimpijskog stadiona i zahtevali od igrača da im daju dresove, jer prema njihovom mišljenju nisu dostojni da ih nose.

Ako nam ih ne date, uzećemo ih sami - bila je poruka Ultrasa Herte, a jedan od vođa navijača je počeo sam da skida dres vezisti iz Francuske Lukasu Tusaru.

Slika kako pokušava da skine dres svom igraču zgrozila je Nemačku, iako su i ranije huligani imali slične ispade u nemačkim klubovima, pa je bilo i skidanja kapitenske trake.

Ovakve situacije dobro su poznate i javnosti u Srbiji, gde smo viđali slične situacije kada su navijači Zvezde skidali dresove svojim igračima, posle poraza od Voždovca na stadionu Obilića, smatrajući da ih ne zaslužuju, dok je poznat i slučaj kada je nekadašnji vođa Miloš Radisavljević Kimi skinuo kapitensku traku Marku Šćepoviću, smatrajući da je nedostojan da je nosi.

FK Herta, FK Volfsburg
foto: Profimedia

Klubovi su na to ostali nemi, kao i gotovo uvek kada je ispao neki problem sa navijačima, verovatno u strahu da im se na bilo koji način suprostave, čak i kada su oštećeni njihovi igrači.

Uglavnom se sve guralo pod tepih u nadi da će nezadovoljstvo brzo da prođe.

Međutim, u Nemačkoj to nije bio slučaj, konkretno u Herti.

Naime, nakon što su ih u derbiju Berlina, gađali raznim predmetima i tražili im dresove posle poraza od 4:1, u sledećem meču na Olimpijskom stadionu, posle pobede od 2:0 nad Štutgartom u direktnom duelu za opstanak, igrači Herte su odlučili da ne odu da pozdrave najvatrenije pristalice, već su otišli direktno u tunel.

Takođe, trener Feliks Magat je žestoko kritikovao akciju Ultrasa Herte i tražio oštriju reakciju čelnika kluba.

Sportski direktor Fredi Bobić rekao je da su navijači prešli crvenu liniju.

Herta je tako postala jedan od retkih klubova koji nije ostao nem na pokušaj ponižavanja njenih igrača i uzvratila je udarac navijačima, koji nekada pomišljaju i da su veći od kluba.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.