SJAJNA PRIČA: Pele bio u Srbiji zbog "večitih" - JEDAN KLUB ZADIVIO SANTOS I ZASENIO ZVEZDU I PARTIZAN!
Pele u Kragujevcu, Foto: Facebook/Istorijaexyufudbala

sećanje

SJAJNA PRIČA: Pele bio u Srbiji zbog "večitih" - JEDAN KLUB ZADIVIO SANTOS I ZASENIO ZVEZDU I PARTIZAN!

Davne 1969. godine, brazilski klub Santos, za koji je tad igrao i čuveni Pele, po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, krenuo je na letnju evropsku turneju.

Objavljeno: 21:18h

Na red je došla i Jugoslavija, a u planu je bilo da se igraju utakmice sa najvećim jugoslovenskim klubovima – Crvenom zvezdom, Partizanom, Dinamom i Željezničarom ili Hajdukom, ali planove je poremetio tada novajlija u prvoj ligi – Radnički iz Kragujevca.

Naime, Brazilci su došli u Beograd uoči utakmice između Partizana i Radničkog, i imali su šta da vide, Radnički je tada praktično ponizio crno-bele na stadionu JNA rezultatom 4:1, što se smatra najvećom pobedom u istoriji kluba.

Pele u Kragujevcu
Pele u Kragujevcufoto: Facebook/Istorijaexyufudbala

Brazilci su bili u čudu! „Ko je ovaj tim?“, ,,Gde je taj Kragujevac“?, i tako su rešili da umesto meča sa Partizanom, odigraju meč sa Radničkim! U Kragujevcu! Najveći fudbalski meč ikada u Šumadiji, odigran je 15.09.1969.godine, igrali su – Radnički i Santos.

PELE OPET U BOLNICI: Legenda leči RAK debelog creva!

Tog popodneva bio je i strašan pljusak, ali ništa nije moglo da poremeti fudbalsku magiju u Kragujevcu. Rezultat je bio nestvarnih 4:4, a golove su postigli: Edu 0:1, V. Nikolić 1:1, Edu 1:2, Edu 1:3, Paunović 2:3, Paunovski 3:3, Paunovski 4:3, Pele 4:4.

Espreso/Hotsport


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.