OMLADINCI CRNO - BELIH UBEDLJIVI U VEČITOM DERBIJU: Mnogi ne pamte ovakav rezultat, Zvezda ostaje na vrhu tabele!
Omladinci Partizana, Foto: Starsport©

bilo je uzbudljivo

OMLADINCI CRNO - BELIH UBEDLJIVI U VEČITOM DERBIJU: Mnogi ne pamte ovakav rezultat, Zvezda ostaje na vrhu tabele!

Teško da se i najpedantniji hroničari omladinskih derbija sećaju onog koji su rivali dočekali sa većom bodovnom razlikom

Objavljeno:

Juniori Partizana na krilima najiskusnijih igrača upisali jednu od najubedljivijih pobeda u istoriji rivalstva bisera večitih (4:0).

Teško da se i najpedantniji hroničari omladinskih derbija sećaju onog koji su rivali dočekali sa većom bodovnom razlikom, dok je pronalazak susreta okončanog sa četiri gola još teži zadatak za iste. Ipak, motiv više, uz dragoceno iskustvo najboljih igrača Partizana, bili su dovoljan pokretač domaćinu na putu do ubedljivog slavlja (4:0) i prilaska Crvenoj zvezdi na minus devet.

Značaj iskustva stečenog uz izabranike Aleksandra Stanojevića, Samed Baždar je demonstrirao već u 10. minutu kada je hladnokrvno reagovao i naplatio iskustvo posle greške Aleksandra Đermanovića i nespretne reakcije Bogdana Marinkovića. Vodeći gol trasirao je utakmicu u željenom smeru iz perspektive domaćina, međutim učenici Milana Stegnjajića nisu želeli da se predaju sa prvom loptom u mreži.

Omladinci Partizana, Omladinci Crvene zvezde
foto: Starsport©

Borbeni gosti, iako su se predstavili u daleko skromnijem izdanju nego što je to najavljivala pozicija na tabeli, tražili su u naletima šansu da izjednače, a najbliži mreži rivala bili su u završnici prvog dela igre kada je Pirgić pogodio prečku. Promašaj veziste crveno-belih na naplatu je stigao u poslednjem minutu prvog dela igre, a uloga izvršitelja pripala je Mihajlu Petroviću. Kapiten omladinaca Partizana i najistaknutiji akter uz Sameda Baždara fenomenalnu solo akciju ukrasio je odličnim udarcem i tako otklonio većinu dilema i pre odlaska na odmor.

Razigrani crno-beli u 52. minutu su zapretili preko Baždara koji je iza sebe ostavio Melentijevića, međutim nije bio dovoljno koncentrisan da na željeni način okonča polukontru.

1 / 3 Foto: Starsport©

Za razliku od pomenute situacije u kojoj je odbrana crveno-belih uspela da zaustavi igrače domaćina, tri minuta kasnije Partizan je uspeo da treći put matira Marinkovića. Nakon skraćene igre iz kornera, centaršut u peterac spremno je dočekao Ilić i glavom naplatio uspavanu reakciju Melentijevića. Defanzivac, koji je poput prethodnika već zakoračio u prvi tim, potvrdio je da je sa pravom tu šansu i zaslužio, te je utakmicu u kojoj je zaključao protivničke ofanzivce ukrasio golom.

Omladinci Partizana, Omladinci Crvene zvezde
foto: Starsport©

Već klonuli gosti u završnici utakmice platili su ceh padu koncentracije, te je u 85. minutu Marinković faulom nad Baždarom napravio jedanaesterac koji je potom junak derbija pretočio u najbubedljiviju pobedu u omladinskim derbijima sezonama unazad.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.