SA TOM IZJAVOM SE NE SLAŽU NI ZVEZDA NI PARTIZAN: Svoje očekivanja od derbija je izneo i kontrolor suđenja!
Dejan Filipović, Foto: Starsport©

VIDEĆEMO

SA TOM IZJAVOM SE NE SLAŽU NI ZVEZDA NI PARTIZAN: Svoje očekivanja od derbija je izneo i kontrolor suđenja!

Govorio je i o problemima u vezi sa funkcionisanjem VAR-a

Objavljeno:

Predsednik sudijske komisije FSS Dejan Filipović biće posmatrač suđenja na 167. "večitom derbiju". Prvi put od imenovanja na tu funkciju.

To nije standardna praksa, ali ne i ona sa kojom se nikada nismo sreli.

- Odluku je doneo član komisije Nenad Đokić, zadužen za delegiranje posmatrača. Moja dužnost na derbiju vid je podrške sudijama u izuzetno zahtevnoj utakmici. Dešavalo se i prethodnih sezona da predsednik Sudijske komisije bude posmatrač na derbiju, u takvoj ulozi bili su Milan Karadžić, Zoran Petrović... Slični su primeri na utakmicama Lige šampiona, Roberto Roseti je u UEFA glavni za suđenje i bio je kontrolor na revanš utakmici četvrtfinala Real Madrid - Čelsi - izjavio je Filipović.

Potom se osvrnuo na na saopštenja Crvene zvezde i Partizana o suđenju.

- Sudijska konvencija UEFA zabranjuje nam da se oglašavamo na takve teme. Mogu samo da kažem da arbitri neće odlučiti ishod borbe za titulu, Evropu ili opstanak - jasan je bio Filipović.

Srđan Jovanović
foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Govorio je i o problemima u vezi sa funkcionisanjem VAR-a.

- Obratili smo se ljudima zaduženim za tehničku podršku i dobili smo uveravanja da se više neće dešavati da VAR ne radi. Sve bi trebalo da normalno funkcioniše u sedam kola plejofa i plejauta. Što se večitog derbija tiče, oprema za posmatranje spornih situacija je duplirana i problema sigurno neće biti - zaključio je Filipović.

Podsetimo, glavni arbitar na "večitom" derbiju će biti Srđan Jovanović, VAR-om će rukovoditi Momčilo Marković sa pomoćnikom Bojanom Banovićem. Sve njih će nadgledati pomenuti Filipović.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.