VEČITE OD OVOGA PODILAZI JEZA! Gol sa autokomande, makazice, projektili - podsetimo se najlepših golova iz derbija
Detalj sa večitog derbija, Foto: Starsport©

UŽIVAJTE!

VEČITE OD OVOGA PODILAZI JEZA! Gol sa autokomande, makazice, projektili - podsetimo se najlepših golova iz derbija

Zvezda i Partizan uvek su imlali svoje heroje koji su potezima oduševljavali navijače

Objavljeno: 10:15h

Ljubitelji fudbala u Srbiji sa nestrpljenjem očekuju subotu i novi duel Crvene zvezde i Partizana.

I dok se ovih dana dosta priča i diže tenzija oko toga ko će biti glavni sudija, ekipa portala "Espreso" rešila je da vas vrati onome zbog čega se ide na stadion, a to su naravno golovi pa ćemo se tako u nastavku teksta prisetiti nekih najlepših koji su obeležili duele dva beogradska kluba.

Robert Prosinečki je na 86. Večitom derbiju postigao jedan od najlepših golova u istoriji duela Crvene zvezde i Partizana, koji je proslavio trkom kojeg se mnogi verovatno i danas sećaju. Pogodak su "Delije" kasnije, zbog udaljenosti sa koje je postignut, prozvali "Gol sa Autokomande".

Aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi je takođe zaslužio da se nađe na ovoj listi. Na stadionu Partizana odigran je 81. Večiti derbi na kome je 55.000 ljudi na tribinama imalo tu sreću da uživo vidi gol direktno iz kornera koji je viđen u 5. minutu susreta.

Makazice su jedan od najtežih udaraca u fudbalu, a Nebojša Krupniković je na 99. večitom derbiju odigranom na stadionu u Humskoj 18. marta 1995. godine oduševio sve navijače Crvene zvezde kada je sa ivice peterca na maestralan način savladao golmana Partizana Gorana Pandurovića.

Magičan gol u 150. Večitom derbiju postigao je Ugo Vieira. Portugalac je sa preko 20 metara zahvatio loptu volejem i poslao je iza leđa nemoćnog čuvara mreže crno-belih.

Slatke su pobede koje se ostvare na gostujućem terenu, a još slađe ako se to dogodi u poslednjim minutima večitog derbija. Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su baš jednu takvu kada su pobedili Partizan sa 1:0 u 142. Večitom derbiju, a odlučujući gol postigao je Brazilac Mendeš Kadu u trećem minutu nadokande, kada je sa oko 25 metara lepim udarcem smestio loptu u donji desni ugao.

Inostrani fudbaleri koji su nosili dres Partizana znali su da reše pitanje pobednika u večitim derbijima. Novinari su u svojim izveštajima sa 137. Večitog derbija napisali da je on protekao u lošoj igri, ali i pored toga ostao je upamćen po jednom lepom pogotku. Utakmicu je odlučio Brazilac Kleo koji je u 62. minutu prelepim udarcem doneo pobedu Partizanu.

Derbi koji je odigran na stadionu Partizana 5. aprila 2007. godine završen je bez pobednika 1:1. Bio je to 130. Večiti derbi, a na njemu je prelep pogodak za Partizan postigao je Antonio Rukavina.

Večiti derbi uvek donosi velika uzbuđenja, a 135. meč između Partizana i Crvene zvezde bio je takav do poslednjeg trena. Ovaj duel crno i crveno-belih završen je rezultatom 1:1, a gol za izjednačenje Partizanu postigao je Almami Moreira u 95. minutu utakmice. Crno-bela "desetka" je u nadoknadi vremena posle spuštene lopte Vašingtona, poslao pravu bombu pod prečku Zvezdinog gola za opštu ludnicu navijača Partizana.

Utakmica koja je bila od velikog rezultatskog značaja dogodila se 18. maja 2013. godine. Ovaj 144. Večiti derbi po redu ukrasio je prelepi pogodak u 89. minutu Miloša Jojića kojim je Partizan slavio 1:0.

Kada je reč o Partizanovim golovima, za kraj smo ostavili jedan koji je odučio 147. po redu Večiti derbi. Jedini pogodak na meču bilo je remek delo Nikole Drinčića. On je sa ivice šesnaesterca raspalio projektil za veliku radost navijača Partizana.

Predstoji nam još jedan veliki praznik fudbala, a hoćemo li ga pamtiti po dobroj igri i lepim golovima ostaje nam da vidimo u subotu od 18 časova za kada je zakazan početak 167. Večitog derbija.

(Espreso/M. Dr.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.