SVE JE JASNO! Ako je i bilo dileme više nema! Sudijski ekspet - PARTIZAN OŠTEĆEN! Razlog je neverovatan!
FK Partizan, Foto: Starsport©

odjeci

SVE JE JASNO! Ako je i bilo dileme više nema! Sudijski ekspet - PARTIZAN OŠTEĆEN! Razlog je neverovatan!

Fudbaleri Čukaričkog i Partizana odigrali su meč poslednjeg kola regularnog dela Superlige Srbije, nakon njega, mnogo bure, i ponovo sudijski ekspet donosi presudu da su arbitri na ovom meču POGREŠILI!

Objavljeno: 11:47h

Zbog remija na Banovom brdu, Partizan mora da slavi u derbiju protiv Crvene zvezde s obzirom da ekipa Dejana Stankovića ima dva boda prednosti, a šampionska trka još traje.

Saša Ilić je nakon meča izjavio da je njegov tim trebao da ostane sa igračem manje, Aleksandar Stanojević isto - ali uzalud kada su sudije zakazale.

1 / 11 Foto: Starsport©

Bivši sudija, Radivoje Raka Đurović, je otklonio dileme, smatrajući da je igrač Čukaričkog Bojan Kovačević zaslužio je crveni karton i da ne postoji opravdanje da nije imao nameru da faulira Rikarda, prenosi Telegraf.

"Ukras" koji ne znamo da koristimo! ČEMU SLUŽI VAR U SRBIJI? "Mrtav" tokom meča Zvezde i Radničkog?!

- To je situacija gde mora da se vadi crveni karton. Pravilo kaže da sudija to procenjuje, ako je recimo situacija na centru igrališta, uz aut liniju, pa postoji šansa da ga poslednji odbrambeni stigne, onda ima rezona da bude žuti karton, ali u ovoj situaciji, kada je igrač u punom naletu, on to pregazi i čas posla je ispred kaznenog prostora sam ispred golmana, kada ga u takvoj situaciji faulirate, to je crveni karton.

FK Partizan
FK Partizanfoto: Starsport©

- Nema slučajno, to ne opravdava ništa, pa 90 odsto penala se desi slučajno, jer igrač nema nameru da faulira protivnika. To što nije namerno može da ga opravda jedino u smislu neke dalje suspenzije da ne bude kažnjen nekom utakmicom više - rekao je za Telegraf Raka Đurović, koji smatra da je VAR ostao nem jer su u njemu bile neiskusne sudije Marko ivković i Goran Beljin, koji za razliku od Simovića nemaju reputaciju i autoritet.

- Čista je situacija, gledao sam i drugog igrača Čukaričkog, on čak i ne sprinta u punom trku, za razliku od ovog koji je napravio prekršaj. U VAR-u su bile neiskusne sudije, a Simović je sudija koji ima autoritet, internacionalac je i očigledno nisu želeli da se mešaju i podrivaju reputaciju - konstatovao je bivši fudbalski sudija.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.