"VEČITI" SU MOGLI LAKO DA GA PRIUŠTE! Osvojio LŠ, učestvovao na dva SP - igra za siću! VAŠA PLATA JE SIGURNO VEĆA!
Sali Muntari, Foto: Profimedia

životna priča

"VEČITI" SU MOGLI LAKO DA GA PRIUŠTE! Osvojio LŠ, učestvovao na dva SP - igra za siću! VAŠA PLATA JE SIGURNO VEĆA!

Činilo se da je nestao nakon što se pre tri godine povukao iz fudbala, a sada sa 37 godina, ponovo je odlučio da bude glavni junak.

Objavljeno: 16:23h

Retki fudbaleri mogu da se pohvale da su igrali za ljute rivale Inter i Milan, među njima je ipak Sali Muntari, koji se fudbalu vratio u februaru.

Nekada sjajni vezista koji je sa Interom osvojio Ligu šampiona 2010. godine, potpisao je za klub Hearts of Ouk iz Gane na nagovor sina.

1 / 2 Foto: Profimedia

U međuvremenu je skupio šest nastupa uz gol i jednu asistenciju. Kada je stigao u klub, zadužio je dres sa brojem 10. Pričalo se čak i o njegovom povratku u reprezentaciju Gane pred plej-of Svetskog prvenstva protiv Nigerije.

Tamo su se u javnosti pojavile i informacije o Muntarijevim zahtevima pre potpisivanja ugovora, a iznos koji je tražio zvuči neverovatno.

„Predsednik kluba i neki od nas su se sastali sa njim i pitali ga koliko bi želeo da zaradi. Da vidimo da li možemo da ga priuštimo... On bi nam odgovorio da bi igrao za 1 gh (ganski cedi). Sali je sjajan igrač... - rekao je član klupskog odbora Niaho Tamakloe.

* 1 ganski cedi ima vrednost od oko 25 feninga.

S obzirom na to kakvu je karijeru imao i koliko je novca zaradio, ne čudi što je Muntari tražio ovu i više nego skromnu cifru.

Inače, Muntarija su ljubitelji fudbala pamtili po nepriznatom golu iz derbija Milan – Juventus iz 2012. godine. Lopta je prešla gol liniju za metar, ali sudije nisu uočile taj pogodak - sve se dešavalo u eri pre VAR tehnologije.

Tokom karijere u Interu osvojio je sedam trofeja, a bio je i član tima Portsmuta koji je osvojio FA kup 2008. godine. Igrao je sa Ganom na dva svetska prvenstva.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.