ONI ZNAJU DA CENE TRUD I ZALAGANJE SVOG IGRAČA: Srbin dobio ulicu u sred Mostara!
Fudbalske lopte, Foto: Profimedia

ONI ZNAJU DA CENE TRUD I ZALAGANJE SVOG IGRAČA: Srbin dobio ulicu u sred Mostara!

Otkad sam ja u Mostaru, stvari su mirnije, ne pamtim da je često dolazilo do velikih problema, srećom

Objavljeno:

Nemanja Bilbija jedan je od najzaslužnijih što je Zrinjski u velikom naletu i što će skoro sigurno uzeti titulu u BiH, a Srbin iz Banja Luke je pričao za Index.hr o prilikama u bosansko-hercegovačkom fudbalu, ali i o njegovom životu u Mostaru.

Navijači pomenutog kluba, do jednog svi Hrvati, nadenuli tablu sa njegovim imenom ulici koja vodi direktno ka stadionu.

Bilbija je, između ostalog, podelio svoje viđenje trenutnog rivalstva Zrinjskog i Veleža, kao muslimanskog i hrvatskog kluba.

- Istina je da one postoje, ali nikako ne oslikavaju pravo stanje stvari u gradu. Pre je bilo gore po tom pitanju, i između navijača i ovako. Otkad sam ja u Mostaru, stvari su mirnije, ne pamtim da je često dolazilo do velikih problema, srećom - dodaje igrač kojem fali deset golova da postane najefikasniji igrač u istoriji Premijer lige BiH.

On je, između ostalog, promenio nekoliko klubova u oba entiteta BiH.

- Igrao sam za banjalučki Borac i Sarajevo, danas za Zrinju. To su sve ogromni klubovi za naše prilike. Meni je drago što nikad nisam osetio da političke podele utiču na to kako sam se osećao. Svugde sam osetio poštovanje i to mi je jako važno - kaže Bilbija.

Odmah nakon toga dodaje:

- Nisam nikad imao problema kao Srbin u Mostaru. Obavljam svoj posao najbolje i najčasnije što mogu. Ljudi to prepoznaju i na kraju to uvijek cijene. Izvan terena imam par mjesta na koja idem, tamo nikad nisam imao problema i to je to - kazao je Bilbija.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.