VIDIĆA SU SVI HVALILI, ALI NIKO KAO OVAJ STRUČNJAK: Samo da vidite sa kim je Nemanju uporedio!
Nemanja Vidić, Foto: EPA/Peter Powell

fenomenalno

VIDIĆA SU SVI HVALILI, ALI NIKO KAO OVAJ STRUČNJAK: Samo da vidite sa kim je Nemanju uporedio!

Mnogo puta smo bili rivali i uvek je bilo teško

Objavljeno:

Nemanja Vidić i Rio Ferdinand bili su jedan od najboljih štoperskih tandema u istoriji Premijer lige, pa čak i evropskog i svetskog fudbala.

To je ocena Arsena Vengera, bivšeg menadžera Arsenala i njihovog tadašnjeg ljutog rivala, budući da su od 2006. do 2013. godine vojevali velike bitke u različitim takmičenjima.

Vidić i Ferdinand su bili mnogo uspešniji, jer su u tom periodu osvojili pet Premijer liga, jednu Ligu šampiona i nekoliko kup takmičenja.

Arsenal je tada osvojio samo jedan FA kup. - Ne znam kako da dobro objasnim, ali ta saradnja Vidića i Ferdinanda na terenu je bila kao da imate Mocarta i Betovena. Mnogo puta smo bili rivali i uvek je bilo teško. Aleks Ferguson je bio srećan što je imao takve štopere. Da danas ima Vidića i Ferdinanda u odbrani, Mančester Junajted bi bio najjači klub na svetu - rekao je Venger u izjavi za "Skaj Sport".

Venger je sada šef FIFA tima za razvoj fudbala, dok su Vidić i Ferdinand u zasluženoj penziji, još uvek bez značajnijeg fudbalskog angažmana nakon završene karijere.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.