BACILI STE ME KAO POSLEDNJE SMEĆE - Staratelji ga se odrekli! Roditelji previše SIROMAŠNI! Ožiljci za ceo život!
Kevin De Brujne, Foto: EPA/Peter Powell

teška priča!

BACILI STE ME KAO POSLEDNJE SMEĆE - Staratelji ga se odrekli! Roditelji previše SIROMAŠNI! Ožiljci za ceo život!

Kevin de Brujne sada je jedan od glavnih igrača u timu Pepa Gvardiole

Objavljeno: 12:18h

Mančester siti je u utorak uveče pobedio Atletiko Madrid sa 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, a jedini gol na meču postigao Kevin de Brujne.

Belgijski reprezentativac je jedan od glavnih igrača u timu Pepa Gvardiole, a mnogi ne znaju za njegovu tešku prošlost i detinjstvo koje je imao.

- Od detinjstva sam bio veoma tih i stidljiv. Nisam imao Plejstejšon. Nije bilo mnogo bliskih prijatelja. Napravio sam to uz pomoć fudbala i tu sam našao svoju sreću i sopstveno zadovoljstvo. Ja sam jednostavno bio takav. Goreo sam na terenu sa željom da uspem - rekao je De Brujne.

1 / 5 Foto: EPA/VINCENT MIGNOTT

Prvi put je počeo da šutira loptu sa četiri godine, a sa 14 je odlučio da promeni grad. Od ranog detinjstva postavio je sebi cilj da postane profesionalni fudbaler.

Genk ga je smestio u internat, a potom mu pronašao hraniteljsku porodicu koja se brinula o njemu, jer njegovi roditelji nisu imali dovoljno novca da ostvare sve njegove snove. Ubrzo je briljirao osvojivši Dečji kup Belgije, a sa 13 godina bio je na probi u Arsenalu.

Kada su počeli praznici, Kevin je spakovao stvari i otišao kući. Hranitelji su se oprostili od njega rečima:

- Vidimo se posle raspusta, lepo leto!

Ali to je bila laž. Kada se De Brujne vratio kući, dočekala ga je uplakana majka. Rekla je da hraniteljska porodica ne želi da se vrati njima.

- Rekli su da je previše tiho i komplikovano. Smetalo im je - otkrila je De Brujneova majka, dok je fudbaler rekao:

Kevin de Brujne
foto: EPA/Peter Powell

- Bio sam u šoku, bile su teške stvari. Ta porodica mi to nikada nije rekla u lice. Da. Da, Ne bi mi bio problem. Ostao sam sam u svojoj sobi i nikome nisam smetao. Mahali su mi kada sam odlazio kao da je sve u redu, a kasnije su klubu rekli da ne žele više da me vide. Ove reči su me urezale, udarao sam glavom nekoliko sati.

Nakon raspusta, Kevin se vratio u Genk, prebačen u drugi tim i premešten u internat. I od tog trenutka, njegova karijera je krenula uzlaznom linijom. Trenirao je kao lud i čekao svoju šansu.

- Jako se dobro sećam trenutka kada se sve promenilo. Igrali smo u petak uveče, ostao sam na klupi. U drugom poluvremenu sam ušao i postigao prvi gol - izjavio je jednom prilikom De Brujne.

Kevin De Brujne
foto: EPA/ PETER POWELL

Zatim je postigao drugi, treći, četvrti, peti gol. Posle svih, palo mu je napamet ono što mu je majka ranije rekla: „Ne žele više da te vide jer si povučen i tih, smetaš im, komplikovan si“.

Dva meseca kasnije, De Brujne je promovisan u prvi tim. Klub je kontaktirao Kevinove roditelje i rekao da je spreman da ponovo plati hraniteljstvo. Ubrzo se pojavila žena iz iste kuće u kojoj je živeo. Hteli su da ga vrate, ali De Brujne nije mislio da mora da se vrati.

- Bacio si me kao poslednje đubre. Sada mi je dobro, a ti bi voleo da ti se vratim? Ne, nikad.

De Brujne je ubrzo otišao u Čelsi za osam miliona evra, imao nesuglasice sa Žozeom Murinjom, na kraju igrao u Bundesligi za Volfsburg, potpisao za Mančester siti i jedan je od najboljih igrača engleske Premijer lige. Sa Građanima osvaja titule, više od svega želi Ligu šampiona. Za sebe, svoju porodicu, za Gvardiolu i navijače Sitija, ali i za „finu” porodicu koja ga je šutnula jer je povučen, miran i tih.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.