PAJEOV EVROGOL POMOGAO MARSEJU: Živković asistirao, Roma jednostavno ne zna protiv Bodea, Lester i PSV razočarali!
Dmitri Paje, Foto: EPA/Guillaume Horcajuelo

LIGA KONFERENCIJA četvrtfinale PRVA UTAKMICA

PAJEOV EVROGOL POMOGAO MARSEJU: Živković asistirao, Roma jednostavno ne zna protiv Bodea, Lester i PSV razočarali!

Revanš mečevi četvrtfinala Lige konferencija su zakazani za 14. april

Objavljeno:

Fudbaleri Bodea još jednom su se pokazali kao nezgodan protivnik Romi i slavili u Norveškoj nakon preokreta rezultatom 2:1.

Time su ostvarili devetu pobedu na domaćem terenu u isto toliko mečeva u Ligi konferencije računajući kvalifikacije.

Nije sve tako dobro počelo po njih. Lorenco Pelegrini je doslovno vukao svoju ekipu i tako sve do 43. minutu kada je na asistenciju Mhitarijana "zakucao" loptu pod prečku.

Nezgodno vreme da se primi gol, ali to nije obeshrabrilo protivnika koji je igrao bez ponajboljeg igrača Olea Solbakena. Ne samo to, nego je Bode uspeo da preokrene, doduše uz izvesnu dozu sreće, ali ne i nezasluženo.

Najpre je šutirao Vembangomo, nije bio taj pokušaj preterano opasan. Na putu ka golu je lopta malo zakačila Saltnesa i prevarila iskusnog Ruija Patrisija na golu Rome.

Potom je centrirao je Pelegrino i pronašao usamljenog Vetlesena koji udara loptu glavom. Ponovo je na putu ka golu zakačila igrača Rome, ali bi ušla zasigurno i bez toga za preokret Norveške ekipe.

To je druga pobeda Bodea protiv Rome nakon čuvenih 6:1 u grupnoj fazi, a Murinju sada ostaje da izjavi kako su mu nedostajali glavni igrači kao posle tog meča.

U preostala dva meča Lester i PSV su odigrali bez golova, dok je Marsej na domaćem terenu slavio protiv PAOK-a 2:1. Centralna figura tog meča je bio Dimitri Paje.

Sjajni Francuz je najpre bio asistent za gol Žersona, a potom je u samom finišu prvog poluvremena postigao najlepši gol u Ligi Konferencija, a možda i uopšte ove sezone.

Na drugoj strani je srpski internacionalac Andrija Živković upisao asistenciju kada je po početku drugog poluvremena proigrao petom Omara El Kadurija, ali grčki predstavnik nije imao snage za više.

Revanš mečevi četvrtfinala Lige konferencija su zakazani za 14. april.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.