PUTINE PRESTANITE! OD*EBITE, NEĆEMO DA KLEČIMO! Deca umiru svakog dana!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

rat u ukrajini

PUTINE PRESTANITE! OD*EBITE, NEĆEMO DA KLEČIMO! Deca umiru svakog dana!

Supruga fudbalera Sitija Aleksandra, Vlada Zinčenko, odbila je da se obrati Rusima na ruskom kako bi osudila rat u Ukrajini.

Objavljeno: 18:52h

Vlada, koja inače radi kao sportski novinar u Ukrajini, imala je jasnu poruku ruskoj državi, narodu i vojsci koji su izvršili invaziju na njenu zemlju:

"Od*ebi! Tražite moju izjavu na ruskom kako bi nas Rusi razumeli. Nije mi teško da komuniciram na ruskom, ali prošlo je više od 40 dana rata i sve što mogu da kažem na ruskom da me Rusi čuju je:

- Od*ebi! Klekni pred njima? Neću. Nastaviću da govorim ukrajinski" - saopštila je Vlada ukrajinskim medijima u odgovoru na zahtev da se govori na ruskom.

Ona i njen suprug bili su među najglasnijim protivnicima ruskog režima od početka invazije. Učestvovali su na skupovima podrške Ukrajini u Engleskoj, a Aleksandar Zinčenko je nekoliko puta glasno prozivao Rusiju na Instagramu.

- Ja nisam samo ukrajinski fudbaler, već sam i građanin Ukrajine. Sada se moja zemlja brani od ruskog agresora, hiljade ljudi gine, a ruske trupe su već uništile nekoliko gradova dok su bombardovale domove civila. Ja sam takođe otac deteta, i više od 140 dece u Ukrajini je već ubijeno. Nemojte da ćutite dok deca umiru svaki dan. Molim vas, pomozite nam. Putine, prestanite - rekao je nedavno.

Espeso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.