DVE LEGENDE NA JEDNOM MESTU: KARI došao kod PIKSIJA u goste, o čemu li su pričali!?
Rukuju se Pešić i Stojković, Foto: FSS

ZANIMLJIVO

DVE LEGENDE NA JEDNOM MESTU: KARI došao kod PIKSIJA u goste, o čemu li su pričali!?

Uvaženi gosti obišli su sve prostorije: pres-salu, svlačionice, spa-centar, teretanu, dvoranu za futsal, konferencijsku salu, VIP prostorije, kafić, restoran i sobe u hotelskom delu kompleksa

Objavljeno: 15:27h

Predivna scena u sredu u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Jedan uz drugoga, selektori naše fudbalske i košarkaške reprezentacije, Dragan Stojković i Svetislav Pešić.

Strateg srpskih košarkaša je zajedno sa sportskim direktorom KSS Draganom Tarlaćem posetio Kuću fudbala i uverio se u kakvim uslovima njihove kolege fudbaleri rade, treniraju i pripremaju se za važne utakmice.

Uvaženi gosti obišli su sve prostorije: pres-salu, svlačionice, spa-centar, teretanu, dvoranu za futsal, konferencijsku salu, VIP prostorije, kafić, restoran i sobe u hotelskom delu kompleksa. - Utisci su mi fenomenalni. Ne znam da li da budem oduševljen ili da vam zavidim zbog svega što sam video. Ali, imajući u vidu da je sve ovo urađeno za potrebe sporta i dobrih rezultata naših fudbalskih selekcija, onda moram da budem ponosan. Dugo sam u trenerskom poslu, obišao sam mnoga mesta i video fantastične sportske centre, ali ovo prevazilazi sva moja dosadašnja iskustva. Zaista svi ljudi koji se bave sportom treba da budu ponosni što u Srbiji postoji jedan ovakav kompleks - nije krio oduševljenje Svetislav Pešić u izjavi za sajt FSS, potvrdivši da bi jedan sličan centar bio od velike koristi i košarkaškoj reprezentaciji naše zemlje.

1 / 7 Foto: FSS

- Svakome bi ovakav kamp bio od koristi. Put do toga nije nimalo jednostavan. Siguran sam da su i članovi fudbalske organizacije morali da ulože ogroman trud i velika sredstva da bi izgradili svoje gnezdo. Mi smo sa velikim zadovoljstvom prihvatili Piksijev poziv da obiđemo prostorije u Staroj Pazovi, ali bih voleo da dođu i treneri i selektori iz svih drugih sportova i da vide šta je sve potrebno da bi se postigli vrhunski rezultati. Da ne hvalimo previše, plašim se da se kolege iz FSS ne uobraze. Ali, verujte mi na reč, ovo su uslovi na nivou jednog Real Madrida, Barselone i minhenskog Bajerna. Znam vrlo dobro o čemu pričam, jer sam radio u tim klubovima, znam kako su organizovani i u kakvim uslovima funkcionišu. Piksi kaže da nedostaje još samo bazen na otvorenom, ja bih rekao da vam ništa ne fali. Sve je skockano perfektno i sada mi je jasno zašto ste se plasirali u Katar. U modernom sportu nije dovoljno imati dobrog trenera i kvalitetan igrački kadar. Vrlo je važan menadžment koji prati sportski sektor i koji obezbeđuje uslove za rad. Znate i sami da igrači koji brane boje reprezentacije nastupaju u vrhunskim evropskim klubovima i da su navikli na idealne standarde. Veoma je bitno što i ovde sa nacionalnom timom rade u sličnim uslovima i nemaju čega da se postide. Onako najiskrenije, svaka vam čast - impresionirano je konstatovao Svetislav Pešić.

U sjajnoj atmosferi i vedrom raspoloženju tokom susreta velikih prijatelja nisu izostali i prigodni pokloni.

Pešić je uručio Stojkoviću plavi košarkaški dres sa brojem 10, a strateg Orlova je uzvratio sa dresovima fudbalske reprezentacije i prezimenima "Pešić" i "Tarlać".

- Šta bih dao da imam ovakve uslove za rad sa košarkaškom reprezentacijom - rekao je Pešić Stojkoviću na kraju posete i iskoristio priliku da kolegi iz fudbalskog tima uruči knjigu o svom životnom putu i profesionalnoj karijeri.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.