TUŽAN DAN ZA SRPSKI FUDBAL! Oglasio se FSS, sve je stalo u 5 reči! (FOTO)
Radomir Antić, Foto: Starsport©

prošle su dve godine!

TUŽAN DAN ZA SRPSKI FUDBAL! Oglasio se FSS, sve je stalo u 5 reči! (FOTO)

Prošlo je dve godine od smrti Radomira Antića

Objavljeno:

Dve godine su prošle od smrti legendarnog Radomira Antića, koji je preminuo 6. aprila 2020. godine u Madridu u 72. godini posle kraće bolesti.

Radomir Antić je bio trener Saragose, Ovijeda, Reala, Atletika i Barselone i selektor Srbije, koju je odveo na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku, a trenirao je i klubove u Kini.

Antić je bio jedini trener koji je sedeo na klupi Reala, Barselone i Atletika iz Madrida, tri najveća španska kluba. Legendarni srpski trener posthumno je dobio srebrnu značku Atletiko Madrida.

Radomir Antić
Radomir Antićfoto: Starsport©

Kovčeg sa urnom Radomira Antića položen je u porodičnu grobnicu na užičkom groblju Dovarje 17. jula prošle godine. Od legendarnog stručnjaka oprostili su se i ispratili ga na poslednji put porodica, prijatelji, brojni Užičani i poznati sportisti. Među prisutnima su bila i mnoga poznata imena iz sveta sporta – Antićev zet Nikola Lončar, Vlade Divac, Dejan Stanković, Nemanja Vidić, Milan Jovanović, Nenad Milijaš, Miroslav Radošević, Zoran Bata Mirković, Gordan Petrić, Zoran Njeguš, Goran Pandurović...

Kao fudbaler karijeru je započeo 1967. godine u Užicu, u ekipi Slobode. Godinu dana kasnije preselio se u Beograd, da bi obukao dres Partizana, kluba koji mu je ostao u srcu do poslednjeg dana. Karijeru je gradio i u inostranstvu, prvo u Fenerbahčeru, pa u Saragosi, da bi je 1984. završio u Lutonu.

Radomir Antić
Radomir Antićfoto: Printscreen/rts2

Između igračke i trenerske karijere prošla je nepuna godina, seo je kao pomoćni trener na klupu voljenog beogradskog kluba - Partizana 1985. godine. Bio je pomoćni trener najpre Nenadu Bjekoviću, potom i Fahrudinu Jusufiju

Kao igrač Antić je 1976. sa Partizanom osvojio titulu prvaka Jugoslavije, a sa crno-belima je kao trener dva puta uzastopno osvajao prvenstvo Jugoslavije (1986. i 1987), dok je sa madridskim Atletikom 1996. osvojio „duplu krunu“ što niko pre njega na „Vinsente Kalderonu“ nije uspeo.

I Fudbalski savez Srbije se oglasio na ovaj tužan dan...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.