PALE SU I TEŠKE REČI! Partizan HITNO reagovao, ali ostao bez milion evra!
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport©

OTKRIVENO!

PALE SU I TEŠKE REČI! Partizan HITNO reagovao, ali ostao bez milion evra!

Partizan u poslednjem momentu uspeo da se reši dugova i obezbedi takmičarske licence

Objavljeno:

Rukovodstvo Partizana, posle velikih napora, uspelo je da izmiri dugovanja prema bivšim fudbalerima i ispuni finansijske kriterijume za dobijanje obe takmičarske licence, uoči početka naredne sezone.

Crno-beli su zbog dugovanja prema bivšim fudbalerima mogli da ostanu bez licence, a do samog kraja roka Partizan se mučio da pronađe rešenje.

Prema Pravilniku za licenciranje koji je Fudbalski savez Srbije usvojio u decembru 2020. godine, srpski klubovi do 31. marta moraju da reše sva dugovanja prema igračima, trenerima i članovima radne zajednice za period do 31. decembra prethodne godine.

Takođe, nisu dozvoljena ni dugovanja prema ostalim klubovima, a svi superligaši uključujući i Partizan, imali su dve opcije. Prva je isplata duga, druga je definisan reprogram isplate sa zainteresovanim stranama.

Stadion Partizana
Stadion Partizanafoto: Starsport©

Prema informacijama koje je preneo "Sport klub", u Humskoj su naišli na odrične odgovore kod nekoliko bivših fudbalera, kao i igrača iz aktuelnog sastava koji nisu prihvatili novi predlog o pomeranju isplate novca.

U razgovore sa nekadašnjim saigračima, uključio se i članovi sportskog sektora, ali ni oni nisu uspeli da utiču da fudbalere kojima se duguje, a isto se desilo i sa igračima koji su trenutno članovi Partizana koji su izričito poručili klubu da ne žele da popuste, pa su pale i teške reči.

Rukovodeći ljudi Partizana su ostajali sve manje vremena, a kako je, osim FSS, dokumentaciju čekala i UEFA, rešenje je moralo da se nađe hitno.

Zoran Tošić
Zoran Tošićfoto: Starsport©

Na kraju su u Humskoj uspeli da obezbede oko 1.000.000 evra i da u tri dana isplate glavnice dospelih dugovanja.

"Sport klub" navodi da je slične probleme, ali u manjoj meri imala i Crvena zvezda koja je rešila situaciju znazno lakše od večitog rivala.

Licence za UEFA i domaća takmičenja izdaju nadležne komisije FSS, dok evropska kuća fudbala prati i kontroliše proces i donosi odluku ukoliko ima spornih i sumnjivih slučajeva.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.