ORLOVI U EVROPI: Briljantan vikend, Mitrović nastavlja da rešeta, Tadić majstor preokreta!
Orlovi u Evropi ilustracija, Foto: Profimedia

SKENER ESPRESA!

ORLOVI U EVROPI: Briljantan vikend, Mitrović nastavlja da rešeta, Tadić majstor preokreta!

Odlične partije zabeležili su takođe Dušan Vlahović i Sergej Milinković-Savić

Objavljeno: 14:55h

Srbija je prošle nedelje dobila rivale na Svetskom prvenstvu u Kataru, a to kao da je bio dodatni motiv srpske fudbalere da pokažu koliko vrede i uteraju strah rivalima u grupi Brazilu, Švajcarskoj i Kamerunu.

Skener "Espresa" nastavlja da prati partije reprezentativaca Srbije, a tokom prošlog vikenda posebno su se istakli Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić. ž

GOLMANI:

Predrag Rajković nije uspeo da sačuva mrežu svog Remsa na gostovanju pošto je porežen od Troe 1:0. Jedini gol viđen je u 92. minutu kada je Ripart matirao Rajkovića i tako domaćinu doneo sva tri boda. Troa je imala više šuteva od Remsa, a srpski golman uspeo je da ukroti četiri i dobije ocenu 7,3.

Vanja Milinković-Savić nije nastupio za Torino koji je kao gost savladao Salernitanu 1:0.

Marko Dmitrović takođe nije imao priliku da stane na gol svoje Sevilje koja je poražena na gostovanju Barseloni 1:0.

ODBRAMBENI IGRAČI:

Nikola Milenković odigrao je celu utakmicu za Fiorentinnu koja je na svom terenu pobedila Empoli 1:0. Srpski fudbaler je uputio dva udarca ka golu Empolija, a za svoju partiju na meču dobio je ocenu 7,6. Matija Nastasić nije ulazio u igru, dok je Aleksa Terzić na terenu proveo samo pet minuta.

Fudbaleri Hetafea pobedili su na svom terenu ekipu Majorke sa 1:0. Srpski reprezentativac Stefan Mitrović odigrao je ceo meč i dobio ocenu 6,7.

Kasimpaša je u vikendu koji je iza nas u prvenstvu Turske upisala tri boda pošto je savladala Gaziantep 2:1, a srpki fudbaler Uroš Spajić na terenu je proveo celu utakmicu i dobio ocenu 6,8.

VEZISTI:

Kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije Dušan Tadić odigrao je maestralno utakmicu protiv Groningena. U nadoknadi vremena izgubljenog u prvom poluvremenu, na scenu je stupio srpski fudbaler. Sa dve minijature, u šest minuta, obezbedio je preokret i vođstvo Ajaksu. Najpre je asistirao Klasenu za 1:1, a potom i pogodio za bele tačke i tako doveo „kopljanike“ u prednost. Odigrao je ceo meč i zasluženo dobio sjajnu ocenu 8,4.

Za nijansu bolju ocenu od Tadića, dobio je Sergej Milinković-Savić. Srpski vezista bio je strelac drugog pogotka za nebesko-plave protiv Sasuola u 31. kolu Serije A na "Olimpiku". Igrao se 51. minut kada je Milinković-Savić zatresao mrežu rivala. Reprezentativac naše zemlje je tako stigao do devetog pogotka u Seriji A, a pritom je ostvario i isto toliko asistencija. Srpski fudbale odigrao je 85 minuta i dobio ocenu 8,5.

Kostićev Ajntraht se propisno osramotio protiv ubedljivo poslednjeplasiranog Grojter Firta, pošto je kod kuće odigrao samo 0:0, u utakmici gde im je trijumf bio od neizmerne važnosti za plasman u Ligu Evrope. Filip Kostić odigrao je celu utakmicu i bio najbolji igrač svog tima sa sjajnom ocenom kao i Sergej Milinković-Savić 8,5.

U timu Hetafea protiv Majorke do 71. minuta u igri je bio reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović koji je meč završio sa ocenom 6,5.

Nemanja Gudelj odigrao je 78 minuta za Sevilju koja je kao gost izgubila od Barselone 1:0, a Gudelju su fudbalski stručnjaci dali ocenu 6,8.

Benfika je još u petak izgubila od Brage na gostovanju 3:2, a Nemanja Radonjić odlukom trenera nije ulazio u igru.

Saša Lukić odigrao je celu utakmicu za Torino koji je u Seriji A savladao Salernitanu 1:0 i za tu partiju dobio dobru ocenu 7.

NAPADAČI:

Aleksandar Mitrović nastavlja da rešeta mreže u dresu Fulama. Reprezentativac naše zemlje postigao je dva pogotka za na gostovanju Kvins Park Rendžersu u meču 40. kola Čempionšipa, koji je njegov tim dobio sa 2:0. Nekadašnjem igraču Partizana ovo je 36. i 37. pogodak od starta sezone. Mitrović je za svoju briljantnu partiju dobio ocenu 8,8.

Dušan Vlahović odigrao je celu utakmicu za svoj Juventus koji je u derbiju kola u Seriji A poražen od Intera 1:0. Vlahović je za 90 minuta uputio pet udaraca ka golu Samira Handanovića, a za svoju partiju dobio je ocenu 7,3.

Luka Jović ovoga puta zbog povrede nije bio na raspolaganju treneru Reala koji je kao gost savladao Seltu 2:1.

(Espreso/M. Dr.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.