SRBIJA VREDI VIŠE OD HRVATSKE! Podatak koji obećava da se može proći grupa u kojoj se nalazimo! (FOTO)
Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

skupa grupa igrača!

SRBIJA VREDI VIŠE OD HRVATSKE! Podatak koji obećava da se može proći grupa u kojoj se nalazimo! (FOTO)

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija nalaze se na 11. mestu sa 337 miliona evra

Objavljeno: 12:02h

Specijalizovani fudbalski sajt "Transfermarkt" izračunao je vrednost svih reprezentacija koje će se takmičiti na Svetskom prvenstvu u Kataru, ne računajući one koje će u junu igrati svoje baraž utakmice.

Prema ciframa "Transfermarkta", fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se na 11. mestu sa 337 miliona evra koliko je vrednost fudbalera nacionalnog tima. Orlovi su ispred Hrvatske čiji igrači vrede 321 milion, dok je Engleska ubedljivo na prvom mestu.

Englezi su, štaviše, jedina reprezentacija čija vrednost je prešla jednu milijardu, dok je iza njih Francuska sa 941 milionom. Brazilci su treći sa 846, dok je domaćin Katar sa 14 miliona "najjeftiniji" tim na Mundijalu.

Grupa u kojoj se nalazi Srbija, grupa G, ujedno je i najteža na Mundijalu prema statistici "Elo rejting sistema rangiranja" po čijoj modifikovanoj formuli se prave i FIFA rang liste.

Srbija će, inače, turnir otvoriti 24. novembra protiv selekcije Brazila, i to na najvećem stadionu u Kataru. Zatim sledi duel sa Kamerunom u neobičnom terminu četiri dana kasnije, a za kraj je ostao duel sa Švajcarskom 2. decembra na stadionu "974." Podsetimo, Mundijal će se igrati od 21. novembra do 18. decembra.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.