KAKO JE DUŠKO TOŠIĆ ZAVRŠIO MEGA TRANSFER I PREŠAO U MENADŽERE: "Trener je bio u čudu!"
Duško Tošić, Foto: Marina Lopičić

ima talenat za talente

KAKO JE DUŠKO TOŠIĆ ZAVRŠIO MEGA TRANSFER I PREŠAO U MENADŽERE: "Trener je bio u čudu!"

Bivši reprezentativac Srbije nije ni "ušao u odleo" a već je obavio prvi veliki posao

Objavljeno:

Duško Tošić je nedavno završio profesionalnu igračku karijeru, ali je ostao u fudbalu.

Bivši reprezentativac Srbije je karijeru završio u Turskoj, iako je želeo da to bude u Crvenoj Zvezdi, kako je izjavio, međutim, sudbina je htela drugačije, pa mu je i pre kraja profesionalne kaijere, počeo drugi "biznis".

Suprug pevačice Jelene Karleuše je već nekoliko meseci fudbalski menadžer i zarađuje od procenta trasfera, odnosno, prodaje igrača.

1 / 5 Foto: Profimedia

Tošić nije stacioniran u Srbiji ni posle prelaska u menadžerske vode, ali sada ima više vremena koje provodi sa porodicom, mada često putuje i pregovara sa potencijalnom klubovima svojih igrača.

Fudbalski menadžeri imaju "svoje" igrače, za koje iz sezone u sezonu pregovaraju sa klubovima i obezbeđuju im najbolju poslovnu mogućnost, odnosno, klub u kom će nastaviti karijeru.

Od ukupne svote prodaje igrača, koja zavisi od potražnje i uspeha fudbalera, deo novca ide menadžeru, a kako kažu dobro upućeni, po jednom transferu može da se zaradi od nekoliko desetina, pa sve do stotina hiljada, a možda čak i miliona evra.

Duško Tošić
foto: Beta/BranislavBožić/Ev

Kako se Duško pokazao kao uspešan i već je imao veliki transfer, ne manjka ni novca. U pitanju je transfer Miralema Pjanića, nekadašnje zvezde Liona, Rome, Juventusa i Barselone, kog je Tošić doveo u Bešiktaš.

- Svaki početak je težak, tako i u menadžerskom poslu. Ušao sam u odelo, a da nisam zvanično završio karijeru. Evo kako se to desilo. Imao sam nekoliko ponuda ovog leta, ali ja sam čekao Bešiktaš. Hteo sam da karijeru završim u samo dva kluba - ili u Crvenoj Zvezdi ili u Bešiktašu - izjavio je ranije Tošić i dodao:

- U Turskoj je smanjen broj stranaca i ja sam čekao da se poveća kvota. Sedim ja tako u Istanbulu s trenerom Bešiktaša Sergenom Jalčinom, čekam da se otvori to jedno mesto stranca. A on mi kuka, treba mu vezni igrač.

- Setim se odmah Pjanića, stupim u kontakt s njegovim agentom Nerminom Džengisom i bukvalno za nekoliko minuta završimo transfer. Trener Jalčin nije mogao da veruje da je dobio igrača Barselone. Bio je u čudu - ispričao je Tošić krajem 2021.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.