KANADA IZGUBILA, BORJAN MOŽE U GRUPU SA SRBIJOM! Poznat par interkontinentalnog baraža!
Milan Borjan, Foto: Profimedia

kraj kvalifikacija ukonkakaf zoni

KANADA IZGUBILA, BORJAN MOŽE U GRUPU SA SRBIJOM! Poznat par interkontinentalnog baraža!

Kanad je ranije osigurala prvo mesto i direktan plasman

Objavljeno:

Fudbalske reprezentacije Kanade, Meksika i SAD-a ekipe su koje su iz KONKAKAF zone obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru. Za Kanadu se znalo i ranije, dok je za Meksiko i SAD samo to trebalo potvrditi.

Na kraju su Kostarikanci završili kao četvrti uz pirovu pobedu nad Amerikancima na svom terenu od 2:0, jer im je za direktno mesto na Mundijal trebalo da dobiju sa čak šest golova razlike. Golove su postigli Vargas i Kontreras početkom drugog poluvremena.

Fudbalska reprezentacija Kostarike
foto: EPA/JEFFREY ARGUEDAS

Kostarikanci će tako u interkontinentalnom baražu 13. ili 14. juna igrati protiv Novog Zelanda za plasman na Svetsko prvenstvo.

Meksiko je na svom terenu bio siguran protiv El Salvadora sa 2:0 golovima Antunje i Himenesa i tako potvrdio vizu, na kraju je završio i kao drugoplasirani u grupi ispred Amerike.

Kanada je još ranije osigurala prvo mesto u grupi i plasman u Katar, ali im je duel protiv Paname u gostima bio od velikog značaja zbog žreba za Mundijal, koji se održava 1. aprila od 18 časova.

Kapiten i golman Crvene zvezde Milan Borjan je u ovom meču bio na klupi, a šansu da čuva mrežu dobio je rezervni golman Maksim Krepo, koji je na kraju matiran.

Kanadi je bilo potrebno da pobedi na ovom meču i pretekne Tunis da bi završila u trećem šeširu sa Srbijom. Pošto su poraženi sa 1:0 golom Gabrijela Toresa definitivno će biti u četvrtom šeširu, a samim tim i potencijalni rival "Orlova", dok će u trećem šeširu ostati Tunis.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.