"PUTIN NE ZASLUŽUJE KISEONIK": Legendarni as osuo PALJBU po Rusima, iz jednog razloga je posebno GNEVAN!
Darijo Srna na treningu Partizana, Foto: partizan.rs

bez dlake na jeziku!

"PUTIN NE ZASLUŽUJE KISEONIK": Legendarni as osuo PALJBU po Rusima, iz jednog razloga je posebno GNEVAN!

Legendarni hrvatski reprezentativac je morao da napusti Ukrajinu zbog rata, a predsednika Rusije ne štedi ni u jednom obraćanju

Objavljeno: 08:43h

Darijo Srna, proslavljeni kapiten hrvatske reprezentacije, početkom ruske invazije napustio je Ukrajinu, gde je godinama živeo i gde je bio sportski direktor Šahtjora iz Donjecka.

Srna sada pomaže Ukrajincima koji beže od rata, a vrlo je aktivan i na društvenim mrežama, na kojima objavljuje što se sve događa u Ukrajini.

U intervju za "Miror" rekao je da je ovo treći rat kroz koji je prošao nakon Hrvatske 1991. i 2014.

Posebno je besan na ruskog predsednika Vladimira Putina.

Darijo Srna
Darijo Srnafoto: Profimedia

- Nemam poštovanja prema čoveku koji je naredio ovaj rat. Ne želim ni da izgovorim njegovo ime, ne zaslužuje ni prostor ni kiseonik. On se zalaže za sve loše na ovom svetu. Nije zaslužio da organizuje Svetsko prvenstvo u svojoj zemlji, a ponuda Rusije za organizaciju Eura 2028. mora da je nekakva šala. Neće dobiti jedan glas. Nijedna normalna država neće glasati za njih.

Srna je morao da napusti Kijev i Ukrajinu, a smatra da fudbal ne može niti jedan rat da uništi.

- Ne mogu se upoređivati ​​sa ljudima iz Marijupolja ili Harkova. Oni proživljavaju noćnu moru, oni su pravi heroji i bojim se za njih. U ratu je ljudski život jeftin. Fudbal uvek preživi ratove. Ukrajina je trebalo da igra u baražu za Svetsko prvenstvo, rat ne može uništiti fudbal.

Darijo Srna
Darijo Srnafoto: Starsport

Ukrajinu smatra drugom domovinom...

- Ti ljudi su nevini, oni su najbolji. Ponosan sam što sam onde živeo 19 godina. Šta god da se dogodi, biću uz Šahtjor do kraja. Mi smo jedna velika porodica i ponosan sam na klub, ponosan na svog predsednika. Ali ne možemo biti sami u ovoj situaciji. Ostatak sveta mora pomoći Ukrajini da pronađe način da zaustavi bombe, zaustavi ubijanje i zaustavi rat - rekao je legendarni Hrvat.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.