ŠOK! Rusi menjaju kontinent da bi zaobišli sankcije UEFA i FIFA?
Fudbalska reprezentacija Rusije, Foto: EPA/Wolfgang Rattay

ZEMLJOTRES!

ŠOK! Rusi menjaju kontinent da bi zaobišli sankcije UEFA i FIFA?

Ruska fudbalska federacija navodno razmatra opciju da se pridruži Azijskoj fudbalskoj federaciji, prenosi ruski sportski novinar Nobel Arustamjan

Objavljeno: 18:03h

Postoji mogućnost da UEFA i FIFA već u četvrtak izreknu dvogodišnju suspenziju Rusiji zbog dobro poznate situacije u Ukrajini, a ta kazna bi mogla da bude i drastičnija.

Međutim, uoči ove odluke, stižu šokantne informacije...

Ruska fudbalska federacija navodno razmatra opciju da se pridruži Azijskoj fudbalskoj federaciji, prenosi ruski sportski novinar Nobel Arustamjan.

- Teško da će ostali evropski klubovi i reprezentacije hteti da igraju protiv Rusije narednih godina, a takav pritisak sigurno ne dolazi iz Azije - piše Arustamjan.

Fudbaleri Rusije
Fudbaleri Rusijefoto: AP

Pridruživanje tamošnjoj federaciji bi značilo da bi se Rusija kroz azijske kvalifikacije plasirala na naredni Mundijal, tamošnji timovi bi igrali u azijskoj Ligi šampiona i tako dalje. Međutim, problemi bi mogli i tu da postoje s obzirom na to da je FIFA svetska krovna organizacija.

Podršku ovom predlogu su dali i bivši reprezentativci Juri Gavrilov i Andrej Kančelskis, dok je predsednik Ruskog fudbalskog saveza Vjačeslav Kološkov ostao uzdržan.

- U ovom trenutku nema smisla pričati o bilo čemu, mogući prelazak u azijsku konfederaciju je samo jedna fantazija - izjavio je Kološkov.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.