MOĆNO IZGLEDA! Zvanična lopta predstojećeg Svetskog prvenstva u Kataru ugledala svetlost dana! (FOTO)
Lionel Mesi na utakmici Ekvador - Argentina, Foto: EPA/Jose Jacome

stigla je!

MOĆNO IZGLEDA! Zvanična lopta predstojećeg Svetskog prvenstva u Kataru ugledala svetlost dana! (FOTO)

Al Rihla na arapskom znači putovanje

Objavljeno: 15:19h

Nemačka kompanija Adidas predstavila je danas "Al Rihlu", kao zvaničnu loptu predstojećeg Svetskog prvenstva u Kataru, prenela je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA). Ovo je 14. uzastopna lopta koju je Adidas napravio za Svetsko prvenstvo, a ona bi trebalo da leti najbrže od svih u istoriji takmičenja.

- Ona je zadivljujuća, održiva i visokokvalitetna Adidasova lopta, u kojoj će uživati fudbalske zvezde, koje na vrhuncu svojih karijera igraju na najvećoj svetskoj pozornici u Kataru, kao i svi ostali igrači - rekao je direktor marketinga Fife, Žan-Fransoa Pati.

Prioritet pri izradi lopte bio je u održivost, a ona je ujedno i prva koja je napravljena isključivo mastilom i lepkom na bazi vode.

Al Rihla na arapskom znači putovanje, i inspirisana je "kulturom, arhitekturom, kultnim čamcima i zastavom Katara".

Javno predstavljanje zvanične lopte biće upriličeno uz prisustvo bivših fudbalera poput Ikera Kasiljasa i Kake, kojima će se pridružiti i fudbalerke iz Katara, UAE, Saudijske Arabije i Egipta, kao i talentovani igrači iz lokalne akademije u Dohi.

Lopta će zatim putovati u deset gradova širom sveta, uključujući između ostalog Dubai, Tokio, Meksiko siti i Njujork. Svetsko prvenstvo u Kataru na programu je od 21. novembra do 18. decembra.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.