EDEN AZAR PROTIV SEVOJNA!
Eden Azar, Foto: Profimedia

sećanje

EDEN AZAR PROTIV SEVOJNA!

Eden Azar je svoj pun fudbalski potencijal prikazao u dresu Čelsija. Njegov prvi gol u evropskim utakmicama bio je protiv srpskog kluba.

Objavljeno:

Reč je o fudbalskom klubu Sevojno, čij najsjajniji detalj bio u sezoni 2009/10, jer su tada jedini put zakoračili na evropsku scenu.

Klub je 2010. godine ušao u fuziju sa užičkom Slobodom.

Sevojno je najpre senzacionalno stiglo do finala Kupa Srbije, tako što je u polufinalu savladalo Crvenu zvezdu, a potom u finalu poraženo od Partizana.

Pošto su crno-beli osvojili duplu krunu Sevojno je preko kupa izborilo Evropu.

1 / 9 Foto: EPA/Neil Hall

U kvalifikacije te sezone krenuli su od drugog kola, gde su eliminisali litvanski Kaunas, a sledeća prepreka bio im je francuski Lil.

Srpski predstavnik, iako poražen u oba duela sa po 2:0 nije se obrukao protiv dosta jačeg rivala, a prva utakmica igrana na stadionu Partizana u Beogradu, ostaće upamćena po debitantskom pogotku Edena Azara na međunarodnoj klupskoj sceni.

Eden Azar
Eden Azarfoto: AP

Azar je u 39. minutu utakmice posle solo akcije po levoj strani u kojoj je iz igre izbacio Rakovića i Jankovića, odlično šutirao sa 14 metara i postigao lep gol, Belgijski reprezentativac je u Lilu igrao od 2007. do 2012. godine, a kasnije je preko Čelsija stigao u madridski Real, čiji dres danas nosi sa manje uspeha.

Espreso/Srpski insajder


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.