POZNATI STRUČNJAK VERUJE U PIKSIJEVE ORLOVE! Čoveka treba pustiti da radi onako kako misli!
Dragan Stojković Piksi i Milorad Kosanović, Foto: Starsport©

ISKRENO MIŠLJENJE!

POZNATI STRUČNJAK VERUJE U PIKSIJEVE ORLOVE! Čoveka treba pustiti da radi onako kako misli!

Srbija u utorak igra prijateljsku utakmicu protiv Danske

Objavljeno: 23:12h

Prijateljska utakmica protiv Mađarske i pobeda nije realan pokazatelj koliko fudbalska selekcija Srbije može u ovom trenutku, mišljenje je Milorada Kosanovića, priznatog i iskusnog srpskog trenera. "Orlovi" su u Budimpešti lako savladali susede minimalnim rezultatom 1:0.

- Ono što treba pozdraviti u utakmici protiv Mađarske jeste pristup momaka, odnos prema lopti i protivniku. Igre je bilo malo manje. Što je i normalno. Ne volim da komentarišem prijateljske utakmice, pošto se tu ne vidi ništa ozbijno. Momci su odradili ozbiljan trening. Najvažnije od svega je ponašanje momaka, disciplina i odgovornost, maksimalni pristup, to raduje - priča za Kurir Milorad Kosanović.

Reprezentacija sa Draganom Stojkovićem kao selektorom deluje drugačije u odnosu na prethodni period.

- Čoveka treba pustiti da radi, onako kao on misli, da mu se niko ne meša. Koliko ga poznajem, a mislim da ga dobro znam, on to neće ni dozvoliti. Jedino će Dika (Stevan Stojanović op.a.) moći nešto da kaže... Ha, ha, ha... Sve ide kako treba, mnogo je bolje nego kako smo pretpostavljali. Ne treba da previše hvalimo, pravimo neko čudo... Okom se vidi da je odnos prema igri timu unutar reprezentacije drugačiji i to je dobra stvar.

1 / 4 Foto: Profimedia

Duh patriotizma veoma je važan u svakom sportu.

- Pevati himnu, to je deo vaspitanja, odnosa prema svojoj zemlji. Opet, to nije mera. Mera je kako ti momci stoje na terenu, kako se odnose prema lopti, kad je u posedu protivnika, u njihovim nogama. Deluju kao kompaktna celina. To su mladi momci kojima znači da u ekipi imaju koheziju koja im donosi rezultat i samopoštovanje. Nisu bez nacionalnih osećanja, bez obzira što zarađuju velike pare i igraju napolju.

Utakmica protiv Danske biće igrana 29. marta u Kopenhagenu.

- Videćemo protiv Danske hoće li to biti ozbiljnije nego protiv Mađarske. Danci deluju kao kvalitetniji protivnik. To će možda biti poluprijateljska utakmica. Važan meč za nas, ali neće dati neke velike odgovore - jasan je Milorad Kosanović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.