IMA NADE ZA ČELSI: Klub iz Londona dobija pomoć kako bi preživeo najteže dane u svojoj istoriji!
Stamford Bridž, Foto: EPA/Andy Rain

saosećaju se

IMA NADE ZA ČELSI: Klub iz Londona dobija pomoć kako bi preživeo najteže dane u svojoj istoriji!

Jasno je da niko u Engleskoj ne želi da klub poput Čelsija propadne

Objavljeno:

Britanska vlada ipak će izaći u susret problemima sa kojima se suočava Čelsi. Tako barem javlja Skaj Njuz. Prema tom izvoru, zakonski bi se omogućilo da matična firma uloži do 30 miliona funti u Čelsi, kako bi klub održao rad usled finansijskih problema sa upravljanjem kluba.

Kako je osnivač londonskog kluba kompanija Fordstam Ltd, koja je u vlasništvu ruskog poduzetnika Romana Abramoviča, tako je jasno da Britanci dozvoljavaju ruskom tajkunu da na neki način spasi klub. Barem za neko vreme, odnosno na mesec dana, budući da Čelsi mesečno na plate zaposlenika troši ukupno 28 miliona funti.

FK Čelsi
foto: EPA/Andy Rain

Podsećamo, Velika Britanija je 10. martaa uvela sankcije Abramoviču, a Premijer liga je Rusa povukla iz uprave Čelsija. Abramovič je zbog izrečenih mera u ovom trenutku ne može da proda Čelsi, a slavni klub je pak u finansijskim problemima, jer mu je prekinut dotok novca.

Jasno je da niko u Engleskoj ne želi da klub poput Čelsija propadne, a dok se ne nađe način da Abramovič proda klub nekome od zainteresovanih kupaca - a takvih ne manjka - pronađeno je kompromisno rešenje. Što je i pošten potez. Čelsi je engleski klub pre svega.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.