URLIK JE ODJEKIVAO STADIONOM! Brutalan, silovit, nesmotren start KOJI JE UNIŠTIO KARIJERU! (VIDEO)
Abu Dijabi, Foto: Youtube/ souster98

taj brutalni fudbal

URLIK JE ODJEKIVAO STADIONOM! Brutalan, silovit, nesmotren start KOJI JE UNIŠTIO KARIJERU! (VIDEO)

Bivši strateg Arsenala, Arsen Venger je otkrio veliki broj sjajnih igrača u svojoj trenerskoj karijeri, na toj listi trebalo bi da se nalazi vezista Abu Dijabi.

Objavljeno:

Međutim, Dijabi nikada nije uspeo da pokaže o kakvom talentu se radi jer su mu povrede uništile karijeru.

Ubrzo nakon što su povrede postale učestalije, dobio je nadimak „stakleni“, a iz sezone u sezonu bivalo je sve gore. Ovaj vezista je u Arsenal stigao u leto 2006. iz Oksera kada je imao samo 20 godina. Mnogi su verovali da ga čeka svetla budućnost.

Već u prvoj sezoni u londonskom klubu Dijabi je doživeo povredu od koje se nikada nije u potpunosti oporavio. To se dogodilo na gostovanju Sanderlendu, koji je Arsenal dobio sa 3:0.

U sudijskoj nadoknadi ovog meča Dijabi je presekao jedan napad i poslao loptu ka Ebueu, ali ga je potom Den Smit žestoko faulirao i stao na skočni zglob desne noge nakon čega je Diabi odmah shvatio da je povreda ozbiljna.

Dijabi je bolovao na terenu dok su mu lekari pomagali, a svi na stadionu su bili u neverici jer je Smit dobio samo žuti karton. Francuz nije mogao da nastavi meč, a detaljnim pregledima je potvrđena teška povreda. Nekoliko dana posle utakmice morao je na operaciju, a oporavak je trajao čak osam meseci jer nije sve išlo po planu.

Dijabi je čak tri puta išao na operaciju i tek posle osam meseci ponovo je igrao.

Ali kada se vratio na teren bilo je jasno da više nije ni senka igrača kakav je bio. Nakon toga su počeli nestvarni problemi sa povredama i mnogima je neverovatno da se tokom boravka u Arsenalu povredio čak 42 puta.

Pored povrede desnog skočnog zgloba, bio je van terena zbog pokidanih ukrštenih ligamenata kolena, povrede leđa, prepone... Arsenal je napustio posle devet godina kada je svima u klubu bilo jasno da nikada neće vratiti svoj stari oblik.

Trpeli su njegove povrede iz sezone u sezonu i svi su bili maksimalno uz njega, ali kada je bilo jasno da ne može da se vrati u formu, odlučili su da je vreme za rastanak. Dijabi je otišao u Marsej za koji je igrao dve sezone, ali je i tamo bio više povređen nego što je igrao. Shvatio je da nema veze sa fudbalom i sa 32 godine odlučio je da se povuče.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.