NEVEROVATNA SUMA SAMO OD "DELIJA"! Koliko je "Marakana" bila KRCATA kada je Evropa u pitanju?!
Delije, Foto: Starsport

LIGA EVROPE

NEVEROVATNA SUMA SAMO OD "DELIJA"! Koliko je "Marakana" bila KRCATA kada je Evropa u pitanju?!

Iza Crvene zvezde je najuspešnija evropska sezona od istorijskog uspeha u Bariju početkom devedesetih godina prošlog veka.

Objavljeno: 13:20h

U tekućoj takmičarskoj godini, crveno-beli su dogurali do osmine finala Lige Evrope, gde se kao nepremostiva prepreka isprečio Glazgov Rendžers, ali bez obzira na, pomalo i nesrećnu, eliminaciju u Ljutice Bogdana i te kako imaju razloga za zadovoljstvo.

Jedan od razloga za pozitivne emocije na najvećem srpskom stadionu, pored sjajnih izdanja Stankovićevog tima jeste i sasvim zadovoljavajuća finansijska dobit na ovogodišnjem evropskom putešestviju.

Samo od prodatih ulaznica, prema proceni odgovornih na stadionu „Rajko Mitić“, zarađeno je oko dva miliona evra.

1 / 10 Foto: Twitter/GOAL

Ili, rečeno kroz primer, crveno-beli su samo na osnovu posete na evropskim utakmicama zaradili sumu dovoljnu da se isplati zimsko pojačanje iz minhenskog Bajerna Nemanja Motika, i da u klupskoj kasi ostane nešto preko toga.

Zvezda je ove sezone na svom stadionu odigrala sedam evropskih utakmica, koje je u proseku sa tribina ispratilo 26.484 navijača.

Ipak, treba napomenuti da je na utakmicu srpskog šampiona sa Ludogorecom ulazak na stadion bio dozvoljen samo deci do 14 godina, zbog kazne koju je UEFA izrekla posle incidenata po završetku duela sa Midtjilandom.

Igrači Zvezde
Igrači Zvezdefoto: Starsport©

Zbog toga su čelnici kluba doneli odluku da vlasnike ulaznica za meč sa Bugarima „obeštete“ tako što su im dozvolili da sa njima prisustvuju okršaju sa Rendžersom.

Odiseju na Starom kontinentu crveno-beli su započeli duelom sa Kairatom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Evropsku premijeru Stankovićevih izabranika na „Marakani“ je ispratilo 21.890 navijača, da bi u narednoj kvalifikacionoj rundi za elitno takmičenje, protiv Šerifa, prisustvovalo 24.433 navijača.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.