NEVEROVATAN GEST ANDREJA ŠEVČENKA! "Ja sam otac četvoro dece i moram to da uradim!"
Andrej Ševčenko, Foto: EPA

kapa dole!

NEVEROVATAN GEST ANDREJA ŠEVČENKA! "Ja sam otac četvoro dece i moram to da uradim!"

Legendarni as nastavlja sa humanim delima tokom rata u Ukrajini

Objavljeno: 19:49h

Legendarni ukrajinski fudbaler Andrej Ševčenko nastavlja sa pomaganjem ratnih izbeglica i dece tokom rata koji je zadesio njegovu zemlju.

Zbog napada Rusije na njegovu zemlju, i sve većeg broja izbeglica, odlučio je da otvori vrata svog doma i pomogne onima kojima je smeštaj neophodan.

Kako prenosi ITV, bivši as Dinamo Kijeva, Milana i Čelsija odlučio je da u svoj dom prihvati mališane iz Ukrajine koji nemaju krov nad glavom, a za njih oko 150 će se potruditi da pronađe smeštaj.

- Rat je veoma okrutan, teško je videti gradove koji su uništeni i ljude koji umiru - rekao je Ševčenko u jednom od obraćanja za ITV i dodao:

Andrej Ševčenko
Andrej Ševčenkofoto: Starsport©

- Ja sam otac četvoro dece i teško mi je kada gledam da deca stradaju, da bombe padaju na dečije bolnice, ne mogu to da razumem. Ne mogu da razumem da se bilo koja osoba na svetu za to zalaže. Pokušavam da podržim svoju zemlju, pokušavam da skrenem pažnju, pokušao sam da kažem šta se zaista dešava i da dotaknem srca ljudi koji će razumeti okolnosti. Takođe, pokušavam da sakupim humanitarnu pomoću i pomognem svojoj zemlji, svom narodu, izbeglicama.

Ševčenko je objasnio na koji način će pomoći.

- Čekao sam pravila vlade i sada je jasno. Sarađivao sam sa ambasadorom Ukrajine i imam nekoliko prijatelja i zbrinućemo 150 izbeglica i obezbediti im smeštaj. nekoliko dece će biti u mojoj kući. Mislim da ne postoji mesto u Ukrajini na kojem ste bezbedni. ne mogu da verujem, sve je kao ružan san.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.