SANTOŠ OBJAVIO SPISAK ZA BARAŽ: Portugalci zbog Srbije sada moraju da igraju plej of za SP, evo ko je na spisku!
Fernando Santoš, Foto: Profimedia

okolnim putem do katara

SANTOŠ OBJAVIO SPISAK ZA BARAŽ: Portugalci zbog Srbije sada moraju da igraju plej of za SP, evo ko je na spisku!

Zvao ga je Santoš i leta prošle godine za mečeve sa Azerbejdžanom i Irskom, ali zbog povrede nije dobio priliku da debituje

Objavljeno:

Najbolji portugalski fudbaleri po izboru selektora Fernanda Santoša okupiće se u ponedeljak i početi pripreme za baraž utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Prvi meč Portugalci će igrati za nedelju dana, 24. marta, protiv Turske u Portu, a ako pobede sledi im i okršaj sa boljim iz duela Severna Makedonija - Italija, takođe u Portu - 29. marta.

Santoš nije mnogo menjao u odnosu na kvalifikacije, u kojima je njegova reprezentacija zauzela drugo mesto u grupi, iza Srbije koja ju je sredinom novembra prošle godine pobedila u odlučujućem meču u Lisabonu 2:1.

Prva zvezda tima je Kristijano Ronaldo, a većina ostalih imena dobro poznata kada je reč o portugalskoj selekciji. Zbog povreda nema Rubena Dijasa, Nelsona Semeda i Renata Sančeza, dok će meč sa Turskom zbog kartona morati da propusti Žoao Kanselo, ali će konkurisati za mesto u finalu.

Povratnik u reprezentaciju je Arsenalov Sedrik Soareš, koji je igrao samo jedan meč grupne faze - protiv Srbije u Beogradu 2:2 - dok je ponovo poziv dobio mladi štoper Sportinga, Gonsalo Inasio. Zvao ga je Santoš i leta prošle godine za mečeve sa Azerbejdžanom i Irskom, ali zbog povrede nije dobio priliku da debituje.

Fudbalska reprezentacija Portugala
foto: EPA/Jose Sena Goulao

Na spisku za baraž su: golmani Rui Patrisio (Roma), Entoni Lopez (Lion), Diogo Kosta (Porto), defanzivci Sedrik Soareš (Arsenal), Žoao Kanselo (Mančester siti), Diogo Dalot (Mančester junajted), Gonsalo Injasio (Sporting), Hose Fonte (Lil), Pepe (Porto), Nuno Mendeš (PSŽ), Rafael Gereiro (Borusija Dortmund), vezisti Danilo Pereira (PSŽ), Ruben Neves (Vulverhempton), Vilijam Karvaljo (Betis), Bruno Fernandeš (Mančester junajted), Žoao Mutinjo (Vulverhempton), Mateus Nunjes (Sporting), Otavio Monteiro (Porto), Bernardo Silva (Mančester siti) i napadači Andre Silva (RB Lajpcig), Kristijano Ronaldo (Mančester junajted), Diogo Žota (Liverpul), Gonsalo Guedeš (Valensija), Žoao Feliks (Atletiko Madrid) i Rafael Leao (Milan).

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.