HLADAN TUŠ ZA RONALDA! Junajted ispao iz LŠ, Tadićev Ajaks NOKAUTIRAN usred Amsterdama!
Kristijano Ronaldo u meču sa Atletikom, Foto: EPA/PETER POWELL

OSMINA FINALA LŠ!

HLADAN TUŠ ZA RONALDA! Junajted ispao iz LŠ, Tadićev Ajaks NOKAUTIRAN usred Amsterdama!

Ista sudbina Junajteda i Ajaksa u osmini finala Lige šampiona

Objavljeno: 23:07h

Fudbaleri Atletiko Madrida su savladali Mančester junajted na "Old Trafordu" sa 1:0 i plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona, dok su fudbaleri Benfike eliminisali Ajaks identičnim rezultatom.

Mančester je dominirao tokom prvog poluvremena, imao je nekoliko kolosalnih prilika, ali je Atletiko u finišu prvog poluvremena stigao do vođstva.

Strelac je bio Renen Lodi. Sve je krenulo od De Paula koji je pronašao Feliksa. Mladi Portugalac je petom proigrao Grizmana, a ovaj slabijom desnom centrirao i našao brazilskog beka na drugoj stativi. Fudbaleri Junajteda su se žalili kod sudije Vinčića zbog navodnog faula nad Elangom koji je prethodio golu gostiju. Međutim, o promeni odluke nije bilo ni govora...

Nastavili su "crveni đavoli" da napadaju u drugom poluvremenu, bili su dosta ofanzvniji... Sančo i Varan su imali sjajne šanse, ali Jan Oblak je bio na visini zadatka.

Do kraja fudbaleri Junajteda nisu uspeli da zatresu mrežu rivala, pa se njihov put u LŠ završio već u osmini finala.

Slična sudbina je zadesila Ajaks koji je predvodio Dušan Tadić.

Pobedonosni gol za Benfiku postigao je Darvin Njunjes u 77. minutu. On je iskoristio centaršut Alehandra Grimalda, glavom šutirao, a loše je regovao Onana.

Ajaks - Benfika
Ajaks - Benfikafoto: MAURICE VAN STEEN/EPA

Fudbaleri Ajaksa su dominirali tokom prvog poluvremena. Gotovo dve trećine vremena su držali loptu u svom posedu i uputili devet udaraca ka golu Odiseasa Vlahodimosa, ali je falila realizacija i smirenost u poslednjoj trećini.

Poništen je "kopljanicima" pogodak u sedmom minutu. Međutim, ofsajd Sebastijana Alea na asistenciju Dušana Tadića je bio očigledan uprkos protestima napadača iz Obale Slonovače.

Nakon primljenog gola, Ajaks je pokušavao da izbori bar produžetak, ali prave šanse su izostale.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.