SVI PUTEVI VODE U RIM: Srpski golman izabrao klub u kome će nastaviti karijeru, velika je ŽELJA slavnog trenera!
Mile Svilar, Foto: AP

nek je sa srećom

SVI PUTEVI VODE U RIM: Srpski golman izabrao klub u kome će nastaviti karijeru, velika je ŽELJA slavnog trenera!

Ključni čovek za transfer je bio Romin direktor Tijago Pinto koji je Svilara i doveo u Lisabon kada je u Benfiki obavljao istu funkciju 2017. godine

Objavljeno:

Italijanski mediji više ne ostavljaju nikakvu dilemu da će srpski golman od leta zadužiti opremu rimske Vučice. Direktor Tijago Pinto i trener Žoze Murinjo su insistirali na dovođenju srpskog golmana i uspeli su da završe posao uprkos jako konkurenciji. Svilara su pored Rome želeli Sporting Lisabon, Real Sosijedad i neminovani engleski klub.

Benfiki neće pripasti ni evro obeštećenja, s obzirom da Svilarov ugovor ističe na kraju sezone i da će biti slobodan igrač. Ali s obzirom da je Svilar u Lisabon došao kao maloletnik iz Belgije, Benfika u budućnosti može da računa neke manje bonuse i procente od dalje prodaje.

Srpski reprezentatrivac se u Rimu očekuje u narednih desetak dana na lekarskim pregledima posle čega sledi poptis ugovora vredan 1.500.000 evra po sezoni.

Mile Svilar
foto: Starsport©

Ključni čovek za transfer je bio Romin direktor Tijago Pinto koji je Svilara i doveo u Lisabon kada je u Benfiki obavljao istu funkciju 2017. godine. Murinjo je ekspresno aminovao želju sportskog direktora, s obzirom da poznaje srpskog čuvara mreže. Svilar je na golu Benfike u Ligi šampiona debitovao kao 18-godišnjak baš protiv Murinjovog Mančester Junajteda i tada ga je slavni Portugalac nahvalio i predvideo mu svetlu budućnost. Sada će im se putevi spojiti.

Svilar je ove sezone 12 puta branio za B tim Benfike u koji je spušten iz A selekcije jer nije želeo da produži ugovor. U Romi mu je projektovana uloga alternative iskusnom Rui Patrisiju kojeg bi u budućnosti trebalo da zameni među stativama. Svilar će biti treći srpski golman u Seriji A pošto u Torinu već brani Vanja Milinković Savić, a u Kaljariju Boris Radunović.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.