PARTIZAN DOŽIVEO POTOP U DRUGOM POLUVREMENU: Pukla "petarda", Fejenord ima veliku prednost pred revanš!
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

liga konferencija, osmina finala

PARTIZAN DOŽIVEO POTOP U DRUGOM POLUVREMENU: Pukla "petarda", Fejenord ima veliku prednost pred revanš!


Sva dešavanja sa utakmice možete pratiti uživo na blogu Espresa

Objavljeno: 20:58h

Partizan je večeras na svom stadionu poražen u prvoj utakmici osmine finala Lige konferencija od holandskog Fejenorda 2:5.

Gosti su od starta igrali razigrano i lako stvarali prilike, ali su crno-beli dva puta imali vođstvo.

Prvo je Humska eksplodirala u 13. minutu kada je Menig zaustavljen posle par dobrih driblinga na ivici šesnaesterca, ali je na loptu natrčao Bibras Natho i sjajnim, i snažnim i preciznim, udarcem smestio u donji desni ugao. Tom prilikom se povredio pa je zamenjen Jovićem.

Uzvratio je Tornstra u 20 minutu, lako su kombinovali on i Sinistera u šesnaestercu a onda kapiten Fejenorda sa desetak metara poslao loptu u gol, o desnu stativu. Do kraja poluvremena je bilo još dosta prilika na obe strane, Vujačić je imao najbolju za lidera Superlige, ali se mreže nisu tresle.

1 / 5 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

U nastavku je već u 46. minutu Senesi jednu dugu loptu glavom spustio na 10-ak metara od gola, a Jović je odličnim udarcem poslao u gol.

Sinistera je potom bio asistent Desersu u 51. minutu za novo izjednačenje čiji šut je Popović možda mogao da odbrani, a onda je Gertrajda doneo preokret.

Najbolji gol postigao je upravo razigrani Sinistera, strašnim volejom iz prve u 71. minutu. Peti gol delo je Tornstre, na dodavanje petom Desersa.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, Holanđani imaju veliku prednost pred revanš 17. marta.

II POLUVREME

90+2. minut - kraj utakmice.

77. minut - GOL - Desers je petom prograo Tornstru koji je onda sproveo loptu u praznu mrežu - Partizan je potpuno razbijen - 2:5!

76. minut - Holender, Baždar i Lutovac su u igri umesto Marka Živkovića, Jojića i Markovića.

FK Partizan, Luis Sinistera
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

71. minut - GOL - lopta se odbila do Sinistere koji je odmah uhvatio fantastičan volej i postigao golčinu - 2:4!

66. minut - Milovanović je dobro prošao kroz sredinu i tukao sa oko 22 metra, Bajlov je odbio loptu preko gola u korner.

Fejenord
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

64. minut - GOL - probija se lako odbrana Partizana, odbio je loptu Popović ali samo na nogu Gertrajdi koji je vrlo preciznim udarcem sa oko 14 metara smestio u mrežu - 2:3!

57. minut - Jevtović je zamenio Meniga.

1 / 5 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

54. minut - Kokču je sad sjajno zavrnuo loptu, ali preko gola. Sreća za Partizan u ovim trenucima...

53. minut - Tornstra je pronašao Nelsona na desnoj strani. Pozajmljeni igrač Arsenala je šutirao kroz noge Uroševića, ali zamalo pored stative.

51. minut - GOL - opet gosti brzo vraćaju egal - Sinistera je opet asistent, prebacio je loptu do Desersa koji je odmah šutirao. Popović je možda mogao bolje, ali samo je malo skrenuo u loptu i ona je ipak završila u mreži - 2:2!

Nemanja Jović, FK Partizan, Fudbal
foto: Starsport

46. minut - GOL - samo što su krenuli s centra, crno-beli ponovo vode. Senesi je jednu dugu loptu glavom spustio na 10-ak metara od gola, a Jović je odličnim udarcem psolao u gol - 2:1!

1 / 5 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

I POLUVREME

45+2. minut - kraj prvog poluvremena. Saničanina je na kraju lopta pogodila direktno u lice, ali biće dobro.

39. minut - nova prilika i gol Desersa, ali je linijski signalizirao ofsajd. Čini se da je dobra doluka, svakako nema VAR-a...

1 / 5 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

30. minut - po drugi put za nekoliko minuta pretio je Kokču, ali Popović je skrenuo loptu u novi korner.

22. minut - nova šansa, i to kakva, sada za Partizan. Posle centaršuta, Vujačić je u petercu natrčao na loptu i prebacio gol...

20. minut - GOL - lako su kombinovali Tornstra i Sinistera u šesnaestercu a onda kapiten Fejenorda sa desetak metara poslao loptu u gol, o desnu stativu - 1:1.

17. minut - Natho se povredio pri postizanju gola, zamenio ga je Jović.

15. minut - došlo je do velike gužve posle prekida jer gosti nisu izbacili loptu. Ubrzo se sve smirilo, a Menig je kao najžustriji kažnjen žuti kartonom.

FK Partizan, Bibras Natho, Bibars Natho
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

13. minut - GOL - Menig je zaustavljen posle par dobrih driblinga na ivici šesnaesterca, ali je na loptu natrčao Bibras Natho i sjajnim, i snažnim i preciznim, udarcem smestio u donji desni ugao - 1:0!

6. minut - Nelson je odlično ušao u kazneni prostor po desnokj strani, Popović je odbranio njegov šut levicom u bliži ugao.

5. minut - opasan napad Fejenorda preko Desersa ipak nije bio konkretan, a onda je Marko Živković dobro centrirao, ali su se gosti odbranili.

1. minut - počela je utakmica. Partizan deluje oprezno na startu.

Partizan - Fejenord, FK Partizan, Fejenord
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Vatromet s početka utakmice -

Pre početka utakmice došlo je do verbalnog sukoba domaćih i gostujućih navijača koji su iz svog "kaveza" bacali stolice na teren. Policija je brzo reagovala.

1 / 5 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Sastavi:

Partizan (4-2-3-1): Popović - M. Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Natho, Marković (k), Menig, Milovanović.

Klupa: Stevanović, Holender, Pavlović, Baždar, Jevtović, Ostojić, Ilić, Terzić, Miletić, Jović, Lutovac, Smiljanić

Fejenord (4-3-3): Bajlov - Malasija, Senesi, Trauner, Gertajda - Tornstra (k), Aursnes, Kokču - Nelson, Sinistera, Desers.

Klupa: Benita, Hartjes, R. Hendriks, J.Hendriks, Džahanbaš, Jansen, Nilsen, Markiano, Pedersen.

Klub iz Roterdama, evropski prvak 1970, u 21. veku skoro redovno gleda u leđa ljutom rivalu Ajaksu i PSV-u i samo je 2016-17. bio šampion od 1999. Poslednji trofej su osvojili 2018. - Kup i Superkup Holandije.

I ove sezone imaju zaostatak za najvećim rivalima u Erediviziji, pa je to, iako su u grupi Lige konferencija osvojili prvo mesto ispred Slavije iz Praga, verovatno uticalo da "Grobari" putem ankete Espresa dosta optimistično prognoziraju ishod večerašnjeg duela.

Ipak, Fejenord po specijalizovanom sajtu "Transfermarkt" ima tri puta vredniji tim od Partizanovog, što naravno ne mora ništa da znači kada se izađe na teren.

Igrači i stručni štab holandskog tima danas su se prošetali kroz Knez Mihailovu i otišli su na Kalemegdan da se opuste pred meč.

Glavni problem za Aleksandra Stanojevića je suspenzija Rikarda Gomeša, pa mladog napadača u startnoj postavi menja tinejdžer Marko Milovanović.

Sa druge strane, i "Roterdamersi" imaju problema jer trener Arne Slot ne može da računa na odličnog vezistu Gusa Tila (na pozajmici z Spartaka iz Moskve), kao ni Patrika Volemarka - takođe zbog suspenzije.

- Izuzetno smo ponosni na svoj klub, igrače i navijače što možemo da prisustvujemo spektaklu jedne evropske utakmice i dokle smo dogurali u Evropi do ovog trenutka. Zovem sve da uživamo sutra, i navijači i mi svi na terenu, da igramo sa ponosom i da jednostavno sebe predstavimo u najboljem svetlu. Da pokušamo da napravimo još jedan korak napred u istoriji, daćemo sve od sebe, nadam se uz jednu pozitivnu i veliku podršku svojih navijača - izjavio je Stanojević uoči utakmice.

Aleksandar Stanojević
foto: Printscreen/Youtube/FK Partizan Beograd

- Uvek nam pomaže, ne samo sada, nego i inače. I u AZ Alkmaru nam je pomogao kada smo igrali sa Partizanom. Jer, kao što znate, on je igrao u Crvenoj zvezdi kada je osvojila Kup šampiona i generalno dobro poznaje srpski fudbal - rekao je Slot srpskim novinarima.

Arne Slot
foto: Beta/Branislav Božić

Partizan će veliku podršku s tribina imati i od brojne dečurlije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.