HOLANĐANI 3 PUTA SKUPLJI OD PARTIZANA: Najtalentovaniji igrač vredi kao PET Rikarda!
Fudbaleri Fejenorda i Partizana, Foto: EPA/PIETER STAN DE JONGE, Starsport©

dodatni motiv za ceno-bele!

HOLANĐANI 3 PUTA SKUPLJI OD PARTIZANA: Najtalentovaniji igrač vredi kao PET Rikarda!

Uporedili smo tržišne vrednosti fudbalera Partizana i Fejenorda

Objavljeno: 18:30h

Fudbaleri Partizana i Fejenorda su rivali u osmini finala Lige Konferencija, prvi duel ova dva tima je na programu u četvrtak na stadionu u Humskoj, dok je revanš tačno za sedam dana na čuvenom De Kajpu.

Ovo je za crno-bele istorijska utakmica jer su poslednji put bili u ovoj fazi takmičenja pre 18 godina, kada su u Kupu Uefa ispali od CSKA iz Moskve koji je bio i osvajač za tu godinu.

Parni valjak ulazi u ovaj meč, sa velikom ambicijom i željom da ponovi uspeh na koji se čeka preko 30 godina, jer su tad poslednji put igrali u četvrtfinalu nekog evropskog takmičenja.

FK Partizan
foto: Starsport©

Da stvar bude interesantnija, i tada su crno-beli na putu do tog uspeha savladali jedan holandski tim, a to je bio Groningen.

Sada će protivnik biti ekipa Fejenorda iz Roterdama, koja je treća ekipa holandskoj ligi, odmah iza Ajaksa i PSV-a.

Holanđani nisu uopšte naivna ekipa, a to govori i vrednost tima koji sa klupe predvodi Arne Slot.

Kao najvredniji igrač i onaj na koga crno-beli moraju da obrate najviše pažnje je mladi Kolumbijac Luis Sinistera. On je u Fejnord stigao pre skoro četiri godine, i od tada je jedan od vodećih igrača u ekipi. Njegova vrednost se procenjuje na 16 miliona evra.

Luis Sinistera
foto: EPA/ PIETER STAN DE JONGE

Ništa manje nije "jeftiniji" ni reprezentativac Turske Orkan Kokču. On je produkt omladinske škole ekipe iz Roterdama. Igra na sredini terena i jedan je od glavnih "šrafova" u igri Holanđana. Za njega se procenjuje da vredi 14 miliona.

Orkan Kokču
foto: EPA/Jeroen Putmans

Golmani nikada nisu na tolikoj ceni, kao napadači ili veznjaci, ali to nije slučaj sa "jedinicom" Fejenorda Džastinom Bidžlovom. Ovaj 24.godišnji čuvar mreže je takođe projekat škole tima iz Roterdama. I za njega računaju da će takođe moći dobro da zarade, jer njegova vrednost se procenjuje na 13 miliona evropskih novčanica.

Džastin Bidžlov
foto: EPA/Filip Singer

Vredi pomenuti da nisu ni malo slabije vredniji Tajrel Malasija i Markos Senesi, ova dvojica defanzivaca ukupno vrede blizu 30 miliona i ono što je jako bitno i dalje su mladi igrači.

Markos Senesi
foto: EPA/Jeroen Putmans

Prema spacijalizovanom sajtu Transfermarkt, ukupna vrednost ekipe Fejnorda je 124 miliona, što je poprilično u odnosu na Partizan.

Ekipa iz Humske ulice vredi ukupno malo preko 40 miliona, što nam prostom matematikom daje zaključak da su Holanđani malo više od tri puta skuplji.

FK Partizan
foto: Starsport©

Poređenja radi u Partizanu su najvredniji Nemanja Jović, koji se procenjuje na četiri miliona, Rikardo vredi tri, dok Saša Zdjelar vredi 3,5 miliona evra. Dok štoper Igor Vujačić vredi tri miliona, a golman Popović se procenjuje na malo ispod dva miliona evra.

Ali kao što se kaže ne igra novac već igrači i nikad se ne zna šta se sve može desiti na terenu.

Brojke nisu na Partizanovoj strani, ali to ništa ne mora da znači u predstojećem duelu.

Na kraju dvomeča ćemo dobiti odgovor da li je vrednost igrača ipak odnela prevagu ili ne.

(Espreso/Srđan Novaković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.