SO NA RANU! FIBA se oglasila o porazu Srbije - ovo su tri ključna propusta koja su nas koštala četvrtfinala! VIDEO
Nikola Jokić, Foto: EPA/Martin Divisek

da li se slažete

SO NA RANU! FIBA se oglasila o porazu Srbije - ovo su tri ključna propusta koja su nas koštala četvrtfinala! VIDEO

Najveća krivica ide selektoru Pešiću po sudu FIBA

Objavljeno:

Ljubitelji košarke u Srbiji i dalje ne mogu da se pomire sa ranom eliminacijom "orlova" sa Eurobasketa, a razlozima se opširno pozabavila FIBA i sve dokumentovana video snimkom.

U analizi od devet i više minuta detaljno je objašnjeno kako je selektor Italije, Đanmarko Poceko iskoristio sve mane srpskog tima, po mnogima najjačeg na ovom Eurobasketu. Tri faktora su označena kao glavna za pobedu "azura".

Jokić "zakazao" u defanzivi

U FIBA analizi se navodi da je preokret počeo nakon šou-programa Đanmarka Poceka i njegovog isključenja. Ističe se da je Nikola Jokić zakazao u odbrani, te da je "mnogo više morao da izlazi na šut rivala za tri poena, jer su Italijani igrali sa tzv small-ball petorkom". Usled Jokićeve pasivnosti u odbrani, navodi FIBA, Azuri su eksploatisali rupu u reketu i častili se mnoštvom laganijih poena.

Srbija - Italija
Srbija - Italijafoto: Starsport©

Kao faktor broj 2 FIBA navodi nestvarnu partiju koju je režirao Marko Spisu, jedan od omiljenih igrača Đanmarka Poceka. Nažalost, i njega smo pre meča predvideli kao "opasnost iz senke" za Orlove, a tako se i ispostavilo u 1/8 finala. Često je imao otvorene šuteve, bio prebrz za Vasu Micića, direktnog čuvara, i eksploatisao to maksimalno.

Greške Karija Pešića

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport©

svi znamo koliko je Kari Pešić dao srpskoj i svetskoj košarci, znamo koliko je ime, ali neke odluke u poslednjoj četvrtini prosto su šokirale košarkaške stručnjake i laike.

- Šokantno je da najbolji igrač sedi na klupi toliko dugo, ušao je tek na oko šest minuta pre kraja. Ušao je na 79:70 za Italiju, pa je Polonara u sledćeem napadu odveo tim na dvocifren plus. Jokić je pokušao sve da vrati Srbe u igru, nije mogao, jer je uz to odbrana Italije bila na vrhunskom nivou. Italija je napravila čudo, jer je imala odličan plan igre i nadomestila je individualan talenat jedne osobe velikim srcem i borbenošću - navodi se u objavljenom snimku.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.