SELEKTOR ITALIJE OPSOVAO NA SRPSKOM! Divi se ovim legendama Jugoslavije! Spomenuo rakiju i ćevape
Đanmarko Poceko dao je zanimljivu izjavu, Foto: Printscreeen/Instagram/kosarkanadlanu

OBRAZLOŽIO!

SELEKTOR ITALIJE OPSOVAO NA SRPSKOM! Divi se ovim legendama Jugoslavije! Spomenuo rakiju i ćevape

Otkrio je da razume srpski jezik

Objavljeno:

Temperamentni i harizmatični selektor Italije Đanmarko Poceko dao je izuzetno zanimljivu izjavu za srpske medije pred okršaj Srbije i Italije u osmini finala Eurobasketa.

Selektor Italije je sa velikim poštovanjem govorio o našoj reprezentaciji, selektoru Pešiću i srpskoj košarci.

PEŠIĆ POSLAO JASNU PORUKU PRED DUEL SA ITALIJANIMA: Nemojte da širite lažni optimizam!

– Rođen sam u Trstu, proveo sam dve godine u Cedeviti u Zagrebu, kao mali sam gledao jugoslovensku košarku i odrastao gledajući legende kao što su Paspalj, Đorđević, za mene i najveća Danilović. Mnogo ga volim, verovatno najbolja osoba koju sam upoznao u životu, istovremeno je i sladak i monstrum – kaže Poceko.

Italijanski stručnjak se potom osvrnuo na duel sa Srbijom.

Predrag Danilović
foto: Starsport©

– Biće mnogo teško, probaćemo da vas pobedimo, poštujemo Srbiju, a vi ste nastavili da imate monstrume u košarci kao što su Jokić i Micić. Pokušaćemo, nikada ne odustajemo, probaćemo da igramo našu igru, ali i da uživamo i da se zabavimo na terenu – iskren je Poceko.

Otkrio je da razume srpski jezik i u razgovoru je “ispalio” jednu našu sočnu psovku.

KAPITEN ITALIJE GRMI: Srbija ne sme da nas potceni!

– Kada igrate protiv tako dobrog rivala, često nije lako ući u utakmicu. Onda na kraju utakmice kažeš “ajde u p*čku..”, nisam odigrao ništa. Želim da svi izađu sa parketa zadovoljni, i ako izgubimo da mogu da kažu da su igrali srcem – kaže Italijan.

Selektor Srbije Svetislav Pešić rekao je pred meč sa Azurima da je Poceko sjajan trener, što je posebno dirnulo temperamentnog stručnjaka.

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

– Moraću da ga častim ćevape, šljivovicu i palačinke – rekao je uz osmeh Poceko.

– On je legenda, mnogo mi je pomogao kao mladom treneru. Hvala mu, naravno, na lepim rečima, a hvala i mojim igračima, jer kad neki trener dobije komplimente, to je zbog dobrih igrača – dodao je Italijan.

Poceko se osvrnuo i na meč koji su Srbija i Italija igrali prošle godine u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

BLAŽIĆ KOMENTARISAO IGRE SRBIJE: Bivši košarkaš Zvezde poslao poruku Orlovima, spomenuo i Jokića!

– Sve je drugačije u odnosu na prošlu godinu. Igrate drugačije, Jokić je u formi, igrate jaku odbranu, mnogo trčite i imate odličnu hemiju u timu. Pešić sve kontroliše, svaki put kad sam gledao Srbiju imao sam osećaj da igrate zajedno, da poštuju jedni druge, što je za mene najvažnije u košarci. Svi pričaju da je Jokić sjajna osoba, što mnogo znači, jer postoje različite percepcije stvarnosti. Nije lako uklopiti sve to – ističe Italijan.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.