PREDSEDNIK ŠOKIRAO: "Srbija je mnogo više od Nikole Jokića"
Nikola Jokić strastveni vođa svoje ekipe, Foto: Starsport

pešić za ugled!

PREDSEDNIK ŠOKIRAO: "Srbija je mnogo više od Nikole Jokića"

"Oni su neverovatni košarkaši"

Objavljeno:

Horhe Garbahosa, predsednik Košarkaškog saveza Španije, govorio je za srpske medije posle pobede "Crvene furije" u osmini finala Eurobasketa.

Španija je još jednom pokazala pobednički mentalitet i posle velike drame i produžetka eliminisala je Litvaniju na startu nokaut faze.

KOŠARKAŠI ŠPANIJE POSTAVILI NEVEROVATAN REKORD: Ovo teško da će iko ikada oboriti!

Horhe je skoro pet minuta pričao o pobedi protiv Litvanije, mladom timu Španije, zvezdama na turniru, ali i Srbiji i Pešiću.

- Tokom turnira pokušavamo da postanemo tim. Odigrali smo jako, kao tim, naravno da je Lorenzo odigrao sjajno, Bili takođe, ma svi – ovo je timska pobeda - dodao je Španac.

Horhe Garbahosa
foto: Dado Đilas

O zvezdama turnira rekao je sve najbolje, ali i dodao da Jokić, Janis i Dončić nisu jedine pretnje iz Srbije, Grčke i Španije. - Oni su neverovatni košarkaši, ali Grčka nije samo Janis, Slovenija takođe nije samo Dončić, a definitivno i Srbija je mnogo više od samo Nikole Jokića. Pokušaćemo da se takmičimo koliko možemo, čak i ako znamo da igramo, ne znam da li baš najbolji Eurobasket svih vremena, moraćemo da sačekamo do kraja, ali sigurno je jedan od najboljih.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: EPA/Martin Divisek

Na kraju Garbahosa je prokomentarisao selekciju Srbije istakavši da se ugledao na Pešića kada je bio mladi košarkaš.

- Sjajan su tim, imamo veliko poštovanje za Srbiju, za Savez i trener. Pešić je legenda, kada sam bio klinac ugledao sam se na njega kao na trenera, a onda imate Jokića i mnogo drugih košarkaša. Jedan od glavnih favorita za zlato - zaključio je Horhe Garbahosa.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.