BIĆE HAOS! Potencijalni rival Srbije u osmini finala EP će RASPALITI MAŠTU NAVIJAČA!
Košarkaši Srbije, Foto: Starsport©

eurobasket 2022

BIĆE HAOS! Potencijalni rival Srbije u osmini finala EP će RASPALITI MAŠTU NAVIJAČA!

Ukoliko Srbija ostalne maksimalna, postoji šansa sa se susretne sa zemljom bivše Jugoslavije

Objavljeno: 07:32h

Košarkaška reprezentacija Srbije ima maksimalan učinak na Evropskom prvenstvu u košarci, a već su počele kalkulacije ko će nam biti protivnik u osmini finala.

Ostala su još dva kola grupne faze, a "orlovi" su apsolutni favoriti za osvajanje čelne pozicije. Naravno, potrebno je da savladaju Poljsku i Izrael da bi to osigurali.

Srbiji će u narednoj rundi takmičenja rival biti jedna od reprezentacija iz grupe C. U ovoj grupi nalaze se Ukrajina, Grčka, Hrvatska, Italija, Estonija i Velika Britanija.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Upravo tim redom su ove ekipe i poređane na tabeli, a u osmini finala će se prvi iz grupe C sastati sa četvrtim iz D, drugi sa trećim i obrnuto.

Ukoliko u posldenja dva kola naš tim opravda ulogu favorita, u borbi za četvrtfinale bi se sastao sa četvrtim iz Grupe C a to bi vrlo lako mogla biti Hrvatska.

Kako stvari stoje, kao četvrti će iz grupe C u drugu fazu ići poraženi iz duela Italija – Hrvatska, a budući da Azuri igraju pred domaćim navijačima imaće ulogu blagog favorita u ovom duelu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Selekcija Damira Mulaomerovića ima trenutno pobedu više od Italije, međutim Azuri bi ih trijumfom u međusobnom duelu preskočili na tabeli, a u poslednjem kolu domaćina očekuje duel sa totalnim autsajderom Velikom Britanijom.

Sa druge strane Hrvati će u poslednjem kolu ići na Ukrajinu koja sa tri pobede drži drugo mesto u grupi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.