IZNENAĐENJE U GRUPI SRBIJE! Poljaci iznenadili Čehe, džaba sjajna partija Veselog!
Jan Vesli, Foto: Dado Đilas

eurobasket 2022

IZNENAĐENJE U GRUPI SRBIJE! Poljaci iznenadili Čehe, džaba sjajna partija Veselog!

Imamo prvo iznenađenje na Eurobasketu

Objavljeno: 19:56h

Košarkaši Poljske iznenadili su Češku u Pragu na startu Eurobasketa u okviru grupe D u kojoj se nalazi i Srbija rezultatom 99:84.

Fantastičnu partiju je pružio Mateuš Ponitka, čovek koji je prvu četvrtinu otvorio sa 12 poena i bez promašaja, 5/5 i do kraja bio "kamen temeljac" reprezentacije Poljske.

Tu prvu četvrtinu su Poljaci odigrali gotovo perfektno, ubacili čak 29 poena i konstantno držali dvocifrenu razliku, a i Jana Veselog bez poena.

Međutim, već na startu druge deonice smo videli prve poene "letećeg Čeha", a potom i dve trojke Jaromira Bohačika što je vratilo domaću reprezentaciju u život.

Istini na volju, Veseli je imao već dva faula i morao je da se pazi, a to visoki igrači Poljske nisu umeli da kazne. Videli smo čak 28 poena Čeha u drugom kvartalu da bi se na poluvreme otišlo sa rezultatom 47:47.

Treći kvartal je Poljska odigrala bolje, ali se i dalje nije nazirao ishod sem što je delovalo kao da su gosti bliži trijumfu. Sve je rešeno u četvrtoj četvrtini, kada je prvo Ej Džej Sloter pogodio trojku, a onda dve vezao sjajni Mateuš Ponitka.

Njih dvojica su imala 50 od 99 poena Poljske i bili najzaslužniji za ovaj šokantni trijumf, ubedljivi trijumf Poljske u Pragu nad domaćinom Češkom. Konačni rezultat je glasio 99:84, a Veseli je u poslednjem minutu imao i tehničku.

Ponitka, dakle, najefikasniji sa 26 poena, 4 skoka i 9 asistencija, dok je Sloter imao 23, Balcerovski 14, a Sokolovski 12 poena. Na drugoj strani, 17 poena Jana Veselog, 13 Bohačika i 10 Patrika Aude.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.