NURKIĆ I MUSA SRUŠILI MAĐARE! Bosanci stigli do prve pobede u GRUPI SMRTI!
Bosna - Mađarska, Foto: EPA/ SASCHA STEINBACH

VAŽNA POBEDA

NURKIĆ I MUSA SRUŠILI MAĐARE! Bosanci stigli do prve pobede u GRUPI SMRTI!

Bosanci upisali prvu pobedu na Evropskom prvenstvu

Objavljeno: 16:49h

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobedom nad Mađarskom otvorili su nastup na Evropskom prvenstvu i slavili rezultatom 95:85.

To je bilo veoma važno za BiH, budući da su svi u "grupi smrti" unapred već "upisali" pobede protiv Mađarske, pa bi eventualni kiks značajno ugrozio šanse u daljem toku takmičenja.

Upravo tako je krenuo meč, jer je Mađarska konstantno vodila od početka, pa tokom prve dve četvrtine, a Bosna i Hercegovina je tek početkom treće deonice došla do svoje igre.

Tada se u potpunosti razigrao Džanan Musa, a ispratio ga Džon Roberson, pa je BiH bila izuzetno efikasna.

Krajem treće deonice sa klupe je ušao Jusuf Nurkić i doneo poene i skokove pod obručima, dok su Mađari pokušali da odgovore trojkama, ali su ih promašivali u serijama.

Iako su Mađari uspeli da dođu do dva poena zaostatka na pet minuta pre kraja, usledila je nova serija 10:0 "zmajeva" koji su potom vrlo rutinski priveli meč kraju i slavili dvocifrenom razlikom.

Najbolji na meču bio je Silard Benke iz poražene selekcije sa 20 poena, a pratio ga je Adam Hanga sa 16, kao i David Vojvoda sa 15 poena.

Pobednički sastav predvodili su Musa i Nurkić sa po 19 postignutih poena, dok je Roberson imao 18, a Halilović 16 uz devet skokova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.