ČUVENI MUZIČAR JE SAHRANIO ČETVOROGODIŠNJEG SINA I NAPISAO NAJTEŽE STIHOVE: Baladu svi znamo, RASPADAO se od BOLA!
Foto: Youtube printscreen

kosa na glavi se diže!

ČUVENI MUZIČAR JE SAHRANIO ČETVOROGODIŠNJEG SINA I NAPISAO NAJTEŽE STIHOVE: Baladu svi znamo, RASPADAO se od BOLA!

Mnogi je pevaju širom sveta a pretešku priču koju krije niko ne zna!

Objavljeno:

Jednom prilikom smogao je snage i otkrio detalje o tome kako je nastala jedna od najlepših balada svih vremena

Čuvena pesma “Tears in heaven” (“Suze u raju”) važi za jednu od najlepših balada u istoriji rock’n’rolla, a inspirisana je velikim bolom i gubitkom sa kojim se suočio slavni Erik Klepton, kom je tragedija zauvek promenila život.

Početak devedesetih godina bio je vrlo turbulentan za slavnog muzičara. Najpre su 1990. njegov prijatelj Stivi Rej Von, menadžer i dvojica tehničara stradali u helikopterskoj nesreći, što je poprilično uzdrmalo slavnog muzičara, a onda je stigao najteži od svih životnih udaraca.

Samo sedam meseci kasnije, 20. marta 1991. godine, njegov četverogodišnji sin Konor stradao je u stravičnoj nesreći. Naime, mališan je, igrajući se u domu majčine prijateljice na 53. spratu jednog nebodera u Njujorku, pao kroz prozor na krov obližnje četverospratnice i ostao na mestu mrtav.

Nakon stravične tragedije, muzičar se povukao u sebe i izbegavao je kontakt čak i sa najbližima, a iz izolacije ga je izvukla nova poslovna ponuda. Kleptonu je ponuđeno da piše muziku za film “Rush”, a iz njega je tada izašla prepoznatljiva melodija koja se danas smatra jednom od najlepših balada svih vremena, ali i najdirljiviji tekst inspirisan najtežim životnim udarcem koji je doživeo.

Erik Klepton
foto: Profimedia

“Da li bi znao moje ime kada bismo se sreli u raju? Da li bi sve bilo isto kada bismo se sreli u raju? Moram biti jak i nastaviti dalje, jer znam da ne pripadam ovde u raju…” – stihovi su numere “Tears in heaven” (“Suze u raju”) koju je legendarni Klepton posvetio svom tragično nastradalom sinu.

Jednom prilikom smogao je snage i otkrio detalje o tome kako je nastala ova balada.

– Postoji ta pesma koju sam napisao za jedan film, ali je duboko povezana s onim što mi se dogodilo, s mojim sinom. To je pesma koja mi se ‘motala’ po glavi neko vreme, ali je nastala tek kada sam počeo rad na ovom filmu. Istina je da je možete tumačiti kao pesmu o mome sinu, ali možete je shvatiti i kao deo filma – rekao je Klepton u jednom intervjuu.

– Mislim da podsvesno koristim muziku kako bih se izlečio, i to zaista funkcioniše. Osećam se mnogo bolje i muzika mi je veliki izvor sreće – istakao je jednom prilikom Klepton.

Inače, pojedini detalji, poput onih da put do potomstva za slavnog muzičara nije bio nimalo lak, nisu mnogo poznati javnosti. On se 1979. godine oženio izabranicom Peti Bojd, ali nisu imali dece i više puta su iskusili bol neuspešne vantelesne oplodnje. Klepton je kasnije započeo vanbračnu vezu s menadžerkom Ivon Keli, koja mu je rodila ćerku Rut 1985. godine. Nedugo zatim, započeo je romansu s italijanskom manekenkom Lori Del Santo, i s njom dobio malenog Konora 1986. godine. Tek 2002. godine slavni muzičar uplovio je u bračnu luku s Meliom Mekenri, sa kojom je kasnije dobio tri ćerke.

Bonus video:

00:05

Espreso čestitke: Lena Čolak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.