SEVERINA JAVNO PODRŽALA INICIJATIVU #NisamPrijavila!
Foto: Printscreen

bravo

SEVERINA JAVNO PODRŽALA INICIJATIVU #NisamPrijavila!

Javno se oglasila sa namerom da podrži inicijativu

Objavljeno: 22:36h

Kampanja #NisamPrijavila se, poput mnogih drugih trendova na društvenim mrežama, spontano, ali svetlosnom brzinom lansirala kao reakcija na tvit koji je napisala politikološkinja i članica izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana, Nina Stojaković, a u kojem je opisala kako je njenu sestru Lidiju bivši dečko reper Uroš Radivojević poznatiji kao Numero godinu dana tukao i maltretirao.Nakon što su to prijavile policiji, dobile su odgovor da policija ništa ne može da uradi jer ne postoje dokazi.

Nina Stojaković, Nisam prijavila
foto: Printscreen

Kada se potegnu ovakve kampanje jedno od glavnih pitanja na društvenim mrežama postane zašto žrtva nije na vreme prijavila nasilje. Žene koje su preživele razne oblike nasilja ovog puta su se potrudile da objasne javnosti svoje razloge i tako je krenula kampanja #NisamPrijavila koja sada ima i zvaničnu Facebook grupu.

Grupa će služiti za deljenje iskustava, ispovesti, problema, saveta i apela. U jednom momentu postaće zaključana i biće mesto okupljanja svih borkinja protiv nasilja." Link do grupe: #NisamPrijavila.

Iskustva žena koje su doživele različite vidove nasilja su mahom slična i mogu se okvirno prikazati u sto ključnih razloga zbog kojih žene nisu prijavile nasilnika.

1 / 2 Foto: Instagram printscreen/severina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.