8 PUTA OSTAJALA U DRUGOM STANJU A SAMO JEDNOM IZNELA TRUDNOĆU! TUŽAN ŽIVOT EVE RAS: Ćerka joj umrla u 24. godini!
Eva Ras, Foto: Printscreen

veliki bol

8 PUTA OSTAJALA U DRUGOM STANJU A SAMO JEDNOM IZNELA TRUDNOĆU! TUŽAN ŽIVOT EVE RAS: Ćerka joj umrla u 24. godini!

Jedina fotografija Eve Ras sa suprugom i ćerkom

Objavljeno:

Na jednoj stranici na „Instagramu“ koja se „bavi“ nostalgijom i svakodnevno podseća pratioce na neka druga, mnogi će reći srećnija vremena, nedavno se pojavila naslovna strana porodičnog magazina „Nada“ iz 1982. godine. Na njoj ‒ Eva Ras sa suprugom i ćerkom.

Eva Ras
foto: Marina Lopičić

Poznata glumica bila je u braku sa uglednim slikarom, ilustratorom i dizajnerom Radomirom Stevićem Rasom sve do njegove prerane smrti, iste godine kada je nastala ova idilična porodična fotografija.

Eva i Ras imali su dugu i filmsku ljubav. Zajedno su 1964. godine osnovali Teatar nacionalne drame, gde su se izvodila dela domaćih pisaca. Glumica, rođena u Subotici kao Eva Marija Balaš, zahvaljujući filmu Dušana Makavejeva „Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT“ iz 1967. godine zauvek se upisala u istoriju naše kinematografije.

Za Rasa je odmah znala da će biti ljubav njenog života.

‒ Postoji li veća glupost nego da se devojka uda u subotu za čoveka koga je upoznala u utorak iste nedelje? Taj čovek bio je Radomir Stević Ras i ta ljubav ne umire, ona u mojoj duši traje iako je on napustio ovaj svet.

Dugo su želeli potomstvo. Eva je, otkrila je, osam puta ostajala u drugom stanju, a uspela je da iznese samo jednu trudnoću.

‒ Nisam mogla da imam više dece. Bilo mi je četrdeset godina kada je Ras iznenada preminuo, i to se završilo.

Dobili su ćerku Krunu. Preminula je u 24. godini u Parizu, gde je studirala. Njena smrt i danas je pod velom tajne. Kako je Eva rekla, Kruna je bila najmlađa srpska spisateljica, koja je do svoje 12. godine objavila tri književna dela.

Bonus video:

05:00

ESPRESO INTERVJU: Darko Lazić

(Espreso/Hello)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.