DRAGAN BJELOGRLIĆ POTPUNO ZALEDIO PRISUTNE NA GROBLJU! Potresno na pomenu Tome Zdravkovića, zavladali MUK I TUGA!
Foto: Stefan Stojanović

potresno

DRAGAN BJELOGRLIĆ POTPUNO ZALEDIO PRISUTNE NA GROBLJU! Potresno na pomenu Tome Zdravkovića, zavladali MUK I TUGA!

Muk na groblju zbog Bjelinog potresnog govora na pomenu Tomi Zdravkoviću.

Objavljeno:

Danas, 30. septembra, navršava se trideset godina od smrti legendarnog pevača, boema i umetnika, neponovljivog i neprežaljenog Tome Zdravkovića.

Na beogradskom Centralnom groblju okupili su se danas svi koji su voleli Tomu, među kojima njegova udovica Gordana Zdravković koja je stigla iz Amerike, Dragan Bjelogrlić, Željko Joksimović, Aco Pejović, Hasan Dudić, Jovana Tipšin, Petar Benčina, Tamara Dragičević i mnogi drugi.

Govor Dragana Bjelogrlića Bjele, režisera filma "Toma" koji ovih dana obara rekorde gledanosti, dirnuo je prisutne na pomenu.

Toma Zdravković
foto: Stefan Stojanović

Prenosimo ga u celosti:

"Jednom smo se sreli na snimanju nekog novogodišnjeg programa. Ja sam bio mlad, tek kročio u glumačku profesiju i silno sam želeo da te upoznam. Nisam uspeo. U gužvi smo se samo rukovali i taman kada sam hteo da se predstavim, ti si otišao. Posle nekoliko godina otišao si zauvek."

Upoznao sam te mnogo godina kasnije, kroz priče ljudi koji su te voleli i čuvali sećanja na tebe. Kroz tvoje pesme koje sam ponovo slušao konačno shvatajući koliko si u njima opisao svoj život, kao i svoju čudesnu tugu i bol koji su te kao sena pratili kroz čitav život.

Tragajući za uzrocima tvoje tuge i bola suočio sam se sa svojom tugom i svojim bolima. Tragajući za tvojom dušom, pronašao sam za trenutak svoju i sve to pokušao da prenesem na filmsko platno. Hvala ti na tome. Ako smo negde pogrešili baveći se tvojim životom, ne zameri. Veruj mi da smo to radili sa puno ljubavi i da smo te mnogo zavoleli.

Počivaj u miru, dragi Tomo. Tvoje pesme pevaju se ovih dana ponovo, sa nekim novim zanosom. Pevaju se širom one nekadašnje zemlje koja je umrla zajedno sa tobom. Neka ti je večna slava i hvala."

01:47

Dragan Bjelogrlić održao govor na godišnjici smrti Tome Zdravkovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.