POZNAT DATUM SAHRANE NENADA NENADOVIĆA: Glumac će počivati u Aleji zaslužnih građana!
Nenad Nenadović, Foto: Print Screen Youtube

tuga

POZNAT DATUM SAHRANE NENADA NENADOVIĆA: Glumac će počivati u Aleji zaslužnih građana!

Bio je i upravnik "Buhe" i osnivač Internacionalnog festivala pozorišta za decu i mlade.

Objavljeno:

Večiti dečak glumačke scene Nenad Neša Nenadović otišao je u sredu tiho u 57. godini, dok se na televiziji emitovala serija "Igra sudbine", u kojoj je igrao kriminalca Brunera.

Nenad Nenadović
foto: Printscreen/Prva TV

On je nedavno oboleo od koronavirusa i lečen je u bolnici u Batajnici. Lekari su učinili sve što su mogli, ali nisu uspeli da dobiju bitku sa opakom bolešću.

Nenadović se s glumačkim pozivom susreo još kao dečak, kada je zaigrao u "Vagi za tačno merenje". Usledile su uloge u seriji "Povratak otpisanih" i filmu "Boško Buha". Pamte se njegove uloge u serijama "Priče iz majstorske radionice" i "Bela lađa".

Nenad Nenadović
foto: Nemanja Nikolić

Od dečaka, stasao je u mladića spremnog za Akademiju, i već na drugoj godini prigrlilo ga je, ispostaviće se, njegovo pozorište "Boško Buha", kome je ostao veran. Za svoj rad, Neša Nenadović je dobijao nagrade, a najdraže su mu bile "Buhine "- za "Tri musketara" i "Princa - arkadnu avanturu". Bio je i upravnik "Buhe" i osnivač Internacionalnog festivala pozorišta za decu i mlade. Pozorište je upravo saopštilo i datum njegovog ispraćaja.

Glumac će biti sahranjen u ponedeljak u 14 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a pre ispraćaja u 11.30 biće organizovana komemoracija u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić".

Bonus video:

05:00

ESPRESO INTERVJU: Darko Lazić

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.