ESPRESO VAS VODI NA LETNJI HOUSE VIKEND U BARUTANI!
Foto: Promo

espreso daruje

ESPRESO VAS VODI NA LETNJI HOUSE VIKEND U BARUTANI!

Dođite oslobođeni bilo kakvih očekivanja, i pustite da vas vajb i muzika voze – poručuje Folamour

Objavljeno:

Predstojeći vikend u Barutani obojen je house, disco, soul i funk zvukom. Poklanjamo vam dve karte za večerašnji nastup Folamoura i 2x2 karte za Neverending summer žurku u subotu. Sve što je potrebno da uradite je da budete brzi i javite nam se u inbox Facebook stranice Espreso.rs, a najbrži osvajaju karte!

Danas, jedan od najperspektivnijih izvođača svoje generacije, Folamour, donosi svoj jedinstveni stil sunčane, letnje muzike za di-džej pult Barutane. Domaću podršku pružiće mu Marko Milosavljević – strastveni kolekcionar vinila koji ne poznaje vremenska i žanrovska ograničenja u muzici i Marquez V. – muzički selektor čiji setovi sadrže sve od pravog izvornog funk-a i soula, pa sve do disco-a i acid jazz numera.

Folamour je prepoznatljiv po tome što iza sebe ima tri hvaljena albuma i legendarni Boiler room set. Neposredno pred svoj prvi nastup u Beogradu izjavio je: „Smatram da se moj zvuk tokom godina promenio i postao više „organski“. To se može osetiti u muzici koju puštam i stvaram.

Barutana
foto: Promo

Postao sam više zainteresovan za instrumente i osećam da je taj zvuk bliži onome što želim da izrazim i podelim. Moj novi album „The Journey“ u potpunosti je inspirisan onim što sam proživeo u poslednje tri godine života, koje sam proveo putujući sve vreme i nakon toga se dogodila pandemija. Album je svojevrstan link između svih mojih putovanja koja su se dogodila i mog unutrašnjeg putovanja i samospoznaje tokom tog procesa. Od nastupa u Barutani nemojte očekivati ništa, to je najgore što možete uraditi pre bilo kog mog nastupa.

Dođite oslobođeni bilo kakvih očekivanja, i pustite da vas vajb i muzika voze!“ Njegova muzička pozadina veoma je raznovrsna. Formalno muzičko obrazovanje stekao je svirajući bubnjeve, bas, gitaru i perkusije. Radio je sa Nacionalnim orkestrom iz Liona i bio uključen u širok spektar projekata, koji se kreću od popa do jazz-a. Kao rezultat toga, njegova muzika uvek je prožeta bogatim muzičkim stvaralaštvom, što njegov rad čini romantičnim, poetičnim i veoma emotivnim. Prvi album „Umami” objavio je 2017, a usledio je i „Ordinary Drugs” dve godine kasnije, koji predstavlja još jednu ljubavnu priču koja usrećuje duše slušalaca. Njegovo najnovije ostvarenje „The Journey” ugledalo je svetlost dana u junu ove godine, a pažnju je privukao već prvom numerom, koja jasno daje do znanja da se radi o inovativnom muzičkom pristupu. On je izvođač koji crpi inspiraciju iz osnovnih vrednosti klasičnog house-a, funk-a i disco-a, dodajući svoju specifičnu notu originalnosti.

Subota je rezervisana za Neverending summer žurku koja će obuhvatiti sve podžanrove house muzike sa povremenim izletima u druge pravce. Na bini će se smenjivati neki od omiljenih lokalnih izvođača: Kristijan Molnar koji je među publikom poznat po svojim allnighterima, radijskoj emisiji, ali i po tome što se u njegovim setovima može čuti širok spektar muzike, od sporijih srceprajućih traka, do plesne muzike; Kid Kimi koji se već deceniju unazad izdvaja po posebnom muzičkom spektru, dok u svojim setovima eksperimentiše sa najrazličitijim žanrovima, uvek u skladnoj fuziji ambienta, deep-a, dub-a, house i techno zvuka; SMT#nG kojeg odlikuje vrlo prepoznatljva i energična selekcija, uz trud za predstavljanjem sopstvene muzičke širine, dok kroz svoj rad stalno podseća da je moguće napraviti hibridnu muzičku ekskurziju; Doo – osnivač Beyond House muzičkog kolektiva, specijalista za izuzetnu i eklektičnu muziku; Danilo Kas koji pripada novoj generaciji di-džejeva koja prevazilazi žanrovske i stilske podele, uz dinamične setove koji se kreću od funk-a, soula, i house-a do eklektičnih i plesnih klupskih numera; mladi Luton čiji se setovi bazirajuna različitim stilovima house muzike i Cosmic G koji svoju muziku opisuje kao kombinaciju trance-a, house-a i zvuka 90-ih, uz dozu nepredvidljivosti u svojim setovima.

U subotu 18. septembra, posetioci će imati prilike da čuju lajv nastup Nica Plagemanna, polovine nemačkog projekta Kollektiv Turmstrasse, koji su jedni od retkih umetnika sa house i techno scene koji se ističu od mnoštva drugih artista. Minimal i techno legenda, Sonja Moonear, vodeće ime svetske andergraund elektronske scene i nosilac laskavog nadimka „ženski Villalobos“ vraća se u Beograd u petak 24. septembra, kada će nastupiti sa Markom Nastićem.

Ulaznice za gostovanje Folamoura u Barutani su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa, po ceni od 1490 dinara, dok je cena ulaznica za subotnju Neverending summer žurku 500 dinara.

Bonus video:

10:32

JA SAM KARMIČKI PREDODREĐENA ZA DRAME! Jelena Karleuša za Espreso o BORBI sa PORODICOM i pokretanju BIZNISA!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.